U bent hier:

Fietstocht Ronde Hoep - 23 augustus

ALGEMEEN
Deze route, door Ben en Francisca Mol uitgezet, heeft alle ingrediënten voor een prachtige tocht in zich. Onderweg zie je het open veenland van Polder de Rondehoep en de Bovenkerkerpolder en slingerende veenriviertjes als de Waver en de Bullewijk.

De Rondehoep werd vroeger bemalen door molens. Op de plek van een van die molens is in 1913 een dieselgemaal geplaatst dat intussen cultureel erfgoed is en ook nog regelmatig open is voor publiek.

PROGRAMMA
Na een kopje koffie starten we vanuit Westend in Amstelveen en fietsen langs de Amstel naar Ouderkerk a/d Amstel, Abcoude, Braambrugge waar we evt. de lunch kunnen gaan gebruiken, Vinkeveen, Waverhoek en langs de moerassen van de Botshol en via Nes a/d Amstel terug naar Amstelveen. De totale lengte van deze tocht is ongeveer 42 km.

Westend heeft voldoende parkeerterrein in de buurt en is gemakkelijk bereikbaar met het OV. Dat laatste is van belang voor diegene die wellicht de fietstocht op een gehuurde elektrische fiets wilt meerijden. 

FIETSEN/VERHUUIR
Voor het evt. huren van een elektrische) fiets kunt u terecht bij:

  • Bert de VriesOosteinderweg 205 C, 1432 AS Aalsmeer, 0297-344865
    Hij heeft 4 á 5 elektrische fietsen in de verhuur, verder gewone fietsen. Op=op, dus als u geïnteresseerd bent: snel bestellen. Het is 5 km afstand van hem naar Westwijk. Ongeveer 15 minuten rijden.
  • NICOOZ in Winkelcentrum Westwijk. Deze zaak is gesloten t/m 16 augustus wegens vakantie. 

INFORMATIE
Indien u meer informatie wenst over deze fietstocht, dan kunt u contact opnemen met Ben Mol (info-fietsen@vg-klm.nl)

INSCHRIJVEN
De inschrijfkosten zijn € 5,-- en daarvoor krijgt u een consumptiebon voor koffie, een flesje water voor onderweg en een routebeschrijving.

U kunt inschrijven vanaf 6 juli - 10 uur via deze LINK

Back to top