U bent hier:

Dam tot Damloop

Zoals u weet zijn er veel activiteiten die door VG-KLM worden georganiseerd. Om het aanbod nog verder te verbreden is er contact gezocht met de KLM Personeelsvereniging Nederland (KPVN). Onder de vlag van  KPVN zijn er verschillende (sport)verenigingen actief. Zij ontvangen hiervoor subsidie vanuit KLM.

Eén van die verenigingen betreft KLM Road Runners (KLM RR). Het is de hardloopclub van KLM met ongeveer 300 leden van jong tot oud. Het merendeel (80%) is actief werkzaam bij KLM, maar er zijn ook gepensioneerden en derden lid van KLM RR.

KLM RR heeft op verzoek van VG-KLM eens gekeken wat ze onze leden kunnen aanbieden op het gebied van recreatief hardlopen. Hiervoor hebben zij weer contact gehad met KLM ten aanzien van het Dam tot Dam Weekend op 17 en 18 september aanstaande.

KLM RR heeft voor haar eigen leden én voor VG-KLM leden een groot aantal startbewijzen ter beschikking gekregen voor een zeer aantrekkelijke prijs*:

 1. Voor de wandeltocht van 10 kilometer die op zaterdag 17 september wordt gehouden is de prijs €10 inclusief KLM shirt*.
  De start is vanaf het Dam tot Dam Park in Zaandam tussen 09:30 en 11:00 uur.  Het park is vanaf 9.00 uur geopend. 
  Meer informatie over de wandeltocht is te vinden op www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl.
   
 2. Voor Dam tot Dam loop van 10 Engelse Mijl (16,1 km) op zondag 18 september is de prijs €22 inclusief KLM shirt* en start in het speciaal voor KLM ingerichte startvak. In dit vak gaan 1100 hardlopers/sters in hetzelfde KLM blauwe shirt samen van start en duiken direct de IJtunnel in richting Zaandam.
  De start is vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Het vak met de KLM Business lopers gaat rond 12:00 van start. 

  Meer informatie over de Dam tot Damloop is te vinden op www.damloop.nl.

Finish
De finish in het Dam tot Dam Park in Zaandam is beide dagen tot 17.00 uur geopend, de band speelt door tot 17.30 uur.
Na de finish ontvangen de deelnemers een medaille. 

Vanaf de finish brengen de pendelbussen de deelnemers gratis naar Station Zaandam. 

Om de 16,1 kilometer prettig te kunnen lopen heeft KLM al jaren twee trainers bereid gevonden om iedereen voor te bereiden om deze afstand in goede orde te kunnen volbrengen. Dit zowel voor beginnend hardlopers als gevorderden. Het maakt hierbij niet uit hoe hard je loopt, als je er maar plezier in hebt. Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en een passend schema om tussendoor ook zelf te kunnen trainen.
Zie dit INFORMATIEBLAD en INSCHRIJVINGSFORMULIER van Vitaliteit 4 All. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een keer vrijblijvend mee te komen trainen op één van de twee locaties; Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp of Amsterdamse Bos nabij de bosbaan.
De training is niet alleen voor deelnemers aan de Dam tot Damloop, maar natuurlijk ook voor degenen die gezellig samen met anderen hun conditie op pijl willen houden. Er zijn meerdere gepensioneerden die aan de training meedoen, waarvan de oudste zelfs 79 jaar is!”

Inschrijven voor de Wandeltocht en Dam tot Damloop kan door het sturen van een e-mail naar VG-KLM lid Klaas Bruin; bruin.running@kpnmail.nl met daarin:

 • Voor- en Achternaam
 • Man/ Vrouw
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • Wandelen of Hardlopen

Hij kan ook uw eventuele vragen over deze evenementen en training beantwoorden.

*KLM medewerkers in actieve dienst dienen direct via het KLM intranet in te schrijven (zelfde condities).

Back to top