U bent hier:

Colombia - 24 augustus en 8 sept

ALGEMEEN
We gaan een 2e reis naar Colombia gaan organiseren! Deze vindt plaats van 8 september t/m 23 september 2022.

Colombia, een tropisch land met een ongelooflijke diversiteit, charme en veel verborgen parels.
Het grootste risico van een reis naar Colombia is dat je er wel zou willen blijven!
Gastronomie, kunst, architectuur, cultuur, wereldberoemde koffie, charmante dorpjes, tropische regenwouden en heerlijke stranden. Kortom: voor elk wat wils!

ROUTE EN DAGPROGRAMMA

DAG 1 AMSTERDAM – BOGOTA
Vandaag is het dan zo ver! U begint aan een onvergetelijke reis naar Colombia! Per intercontinentale vlucht vertrekt u naar Bogotá.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Bogotá wordt u hartelijk welkom geheten door uw Nederlandstalige reisleider. Deze zal u de gehele reis begeleiden. Na de ontvangst wordt u per transfer, in een half uurtje, naar het hotel gebracht, waar u de eerste twee nachten van uw reis zult verblijven. Bij aankomst in het hotel heeft u nog even de tijd om u op te frissen en bij te komen van de heenreis.
‘s Avonds zult u van een mooi welkomstdiner genieten in het hotel.

DAG2 BOGOTA
Na de eerste overnachting maakt u, onder leiding van een gids, te voet een stadstour waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van Bogotá bezoekt. U zult o.a. het bekende Botero museum en het wereldberoemde goudmuseum bezoeken. Het goudmuseum toont een buitengewone pre-Spaanse goudwerk collectie. Het is de grootste collectie ter wereld. De wandeling door het historische gedeelte van de stad zal zo’n 3 tot 4 uur in beslag nemen inclusief de museumbezoeken.
Tevens bezoekt u vandaag het klooster op de Monserrate heuvel waar u met de kabelbaan naar toe gaat. U wandelt in een klein half uurtje naar het klooster door schitterend aangelegde parken. Aangezien het wat hoger is doen we het rustig aan.
In de avond kunt u op eigen gelegenheid ergens gaan dineren. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de levendige wijk ‘La Zona Rosa’, waar de meeste restaurants te vinden zijn.

DAG 3 BOGOTA – VILLA DE LEYVA
Vandaag maakt u een excursie naar het dorpje Zipaquira. De rit duurt ongeveer een uurtje (50 km). In Zipaquira staat de bekende zoutkathedraal, waaraan u een bezoek zal brengen. Het bezoek duurt zo’n 1,5 uur. De zoutkathedraal is een ondergrondse kathedraal die gebouwd is in de tunnels van een zoutmijn. De Colombianen noemen deze plek liefkozend ‘Het wonder van Colombia’. Een wandeling door de tunnels is een bijzondere ervaring. Het is een wandeling van een uurtje waarbij u een 1,5 à 2 km stapt.

Na uw excursie kunt u in het dorpje Zipaquira van de lunch genieten om vervolgens door te reizen naar Villa de Leyva, waar u twee nachten zult verblijven. De rit neemt een kleine 3 uur in beslag (± 150 km).

DAG 4 VILLA DE LEYVA
In de ochtend gaat u een stadswandeling maken door Villa de Leyva met uw Nederlandstalige reisbegeleider. De pittoreske keistenen straatjes komen uiteindelijk uit op het Grote Plein, waar naast de kerk ook vele restaurants te vinden zijn. Dit is het grootste centrale plein van Colombia en het enige centrale plein van het land wat niet naar de vrijheidsheld Simon Bolivar vernoemd is.
De lunch is vandaag op eigen gelegenheid. De middag heeft u ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld  een terrasje pakken op het Grote Plein of op eigen gelegenheid de pittoreske straatjes verder ontdekken. Ook kunt u het fossielenmuseum of het astronomisch observatorium bezoeken. Een bezoek aan de La Periquera watervallen is tevens een optie.

DAG 5 VILLA DE LEYVA – BOGOTA
U begint de dag met een lichte wandeling door de Paramo de Iguaque. U zult zo’n 3 à 4 uur in het park besteden met de mogelijkheid een wandeling van een kleine 2 uur te maken. Het park herbergt een overvloed aan flora en fauna soorten en beschikt over weelderige vegetatie, een prachtige lagune en een majestueuze berg. Tevens is het een uitstekende plek om het unieke landschap van de Andes-Páramo en droog tropisch bos te ervaren. In het natuurgebied zoeken we een mooi plekje om van de boxlunch te genieten.
Na de lunch zult u in ongeveer 3 uur terugreizen naar Bogota (165 km) waar u de komende nacht nabij de luchthaven verblijft.

DAG 6 BOGOTA – PEREIRA
Per binnenlandse vlucht vliegt u, in een uurtje, vanuit Bogotá naar de in de koffieregio gelegen plaats Pereira. De Colombiaanse koffie regio, ook bekend als de Coffee Triangle (Spaans: Triángulo del Café), ligt in de regio Paisa in het landelijk gebied van Colombia. De teelt en productie van de meeste Colombiaanse koffie vindt hier plaats en deze koffie wordt door veel mensen gezien als de beste koffie ter wereld.
Aangekomen in Pereira zult u per transfer naar uw leuke haciënda lodge rijden.

In de middag maakt u een excursie over een koffieplantage. Tijdens deze excursie kunt u ervaren hoe het proces van koffieboon tot kopje koffie werkt en wat koffie betekent voor de regio. Een leerzame excursie!

DAG 7 PEREIRA
Na het ontbijt begint u aan een privé-excursie naar de Valle de Cocora waar de waxpalm, de hoogste palmbomensoort ter wereld en nationale boom van Colombia, groeit. U wordt hier getrakteerd op een schitterend berglandschap. Een wandeling van zo’n 2 uur (±4 km) door dit prachtige landschap vormt onderdeel van de tocht. De vallei ligt op een 1,5 uur rijden van de lodge (± 65 km).
Nadien maakt u een korte stop in het stadje Salento waar tijd zal zijn om te lunchen.

U bezoekt in de middag het charmante stadje Filandia. Dit kleurrijke en nog wat onbekendere stadje maakt deel uit van het koffie culturele landschap van Colombia. U maakt hier een kort wandelingetje. Van Salento, dat slechts een half uurtje van de vallei ligt naar Filandia is het 45 minuten rijden (± 25 km). Van Filandia naar de lodge duurt daarna nog één uur (± 40 km).

DAG 8 PEREIRA – MEDELLIN
Per transfer reist u naar de luchthaven van Pereira van waar u naar Medellin vliegt. Eenmaal aangekomen wordt u naar uw 5 sterren hotel voor de komende 2 nachten gebracht.

DAG 9 MEDELLIN
U maakt vandaag een interessante stadsexcursie waarbij u onder andere het centrum aandoet en een ritje per kabelbaan maakt.
Ondanks een berucht verleden (voormalige  woonplaats van de bekende drugsbaron Pablo Escobar) is Medellín vandaag de dag een must voor stedenliefhebbers. Levendig, modern, en volop in bloei. Een hotspot in Zuid-Amerika. Ook de beroemde kunstenaar Fernando Botero komt uit Medellín. Veel van zijn kunstwerken zijn te bewonderen in de musea die de stad rijk is. 
De lunch is inbegrepen!!

DAG 10 MEDELLIN – GUATAPE
Vanuit Medellín rijdt u verder naar uw volgende bestemming Guatapé, dat zo’n 2 uur rijden van Medellín is gelegen (± 90 km).

U zult een kleine wandeling maken in het kleurrijke stadje Guatapé dat naast El Peñol (de grote rots) gelegen is. Tevens maakt u een boottochtje over het schitterende meer. Via een trap kunt u eventueel El Peñol op gaan voor een uitzicht op het prachtige meer met tientallen. Een lunch is vandaag weer inbegrepen. Na uw excursie wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nacht zult verblijven. We zullen hier rond 15:00-15:30 uur arriveren.

DAG 11 GUATAPE – TAYRONA NATIONAL PARK
Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Medellin gebracht, vanwaar u naar de Caribische stad Santa Marta zult vliegen. Het is een anderhalf uur rijden naar de luchthaven (zo’n 60 km) en vervolgens een ruim uur vliegen naar Santa Marta (± 800 km).
Eenmaal in Santa Marta aangekomen, staat er privé vervoer voor u klaar om u naar uw accommodatie nabij Tayrona National Park te brengen, dat op een klein uurtje afstand van Santa Marta ligt. Uw accommodatie, Villa Maria, ligt prachtig in de groene jungle en nabij de Caribische Zee en is omringd door de natuur.
De middag kunt u genieten van de natuur en het nabij gelegen strand.

DAG 12 TAYRONA NATIONAL PARK
Vandaag maakt u een excursie naar het Tayrona nationaal park. Het Tayrona National Park is één van de mooiste en belangrijkste nationale parken van Colombia. Het grondgebied loopt deels langs de Caribische kust en vormt een woonplaats voor meer dan 300 vogelsoorten. De groene jungle die van de bergen rechtstreeks in zee lijkt te vallen, biedt een oogstrelend decor. Enkele van de mooiste stranden van het land vindt u hier en in het park kunt u vrij gemakkelijk wandelingen maken die weer naar andere stranden leiden.
In 20 minuten wordt u vanuit uw lodge naar de ingang van het Tayrona Nationaal Park gebracht. Vanuit Playa Cañaveral begint uw wandeling  naar verschillende plekken en stranden waar eventueel gezwommen kan worden; zoals bij Playa Arenilla, ‘La Piscina natural’ en Cabo San Juan de Guia. U zult één of twee strandjes bezoeken. Diegenen die wat verder wensen te lopen, kunnen dit op eigen gelegenheid doen. De gids zal uitleggen hoe u het beste kunt lopen. Tijdens de excursie is de lunch inclusief. Na afloop keert u terug naar uw hotel waar u kunt dineren.

DAG 13 TAYRONA NATIONAL PARK – CARTAGENA
Vandaag brengt u een kort bezoek aan de havenstad Barranquilla waar u in een 2,5 uur vanuit Taganga heen zult rijden. Na wat vrije tijd zal de reis voortgezet worden naar Cartagena. Vanuit Barranquilla is dat nog ongeveer 2 uur rijden voor zo’n 130 km.

Cartagena biedt vele winkeltjes, restaurantjes, barretjes, terrasjes, salsa clubs en ga zo maar door. Een plek waar iedere reiziger eens geweest moet zijn!

DAG 14 CARTAGENA
U maakt vanochtend een stadswandeling door het koloniale centrum van Cartagena. De stadswandeling zal rond 10:00 uur starten en tot ± 12:30 duren. U wandelt ongeveer 3 km. Naast de kleurrijke straatjes en pleintjes bezoekt u hierbij ook de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De middag heeft u ter vrije besteding om even van het hotel te genieten of zelf nog wat rond te dwalen door de stad.

In de avond staat u een bijzondere belevenis te wachten. U zult namelijk uitgebreid gaan dineren op het dakterras van het hotel dat u privé ter beschikking zult hebben. Er zal ook een optreden zijn van Cumbia Music Group, die gezamenlijk met dansers een spectaculaire show zullen geven. Het belooft een mooie en gezellige laatste avond te worden!

DAG 15/16 CARTAGENA – AMSTERDAM
Na het ontbijt heeft u nog wat vrije tijd ter besteding. Aan het einde van de middag is er toch echt een einde gekomen aan uw prachtige reis door Colombia. U wordt door een privé transfer naar de luchthaven van Cartagena gebracht vanwaar uw intercontinentale vlucht vertrekt.

U arriveert op 10 september weer in Nederland na een fantastische en bijzondere reis door Colombia.

PRIJZEN PER PERSOON

Prijzen Incl. KLM vlucht Excl KLM vlucht
Max. 17 personen € 3.150 € 2.255
1-persoonskamer toeslag € 550 € 550
Inschrijfgeld VG-KLM € 150 € 150

INBEGREPEN

 • KLM-vluchten: AMS-Bogota en Cartagena-AMS (Economy class)
 • Lokale vluchten: Bogota-Pereira, Pereira-Medellin en Medellin-Santa Martha
 • Luchthavenbelasting, brandstof- en veiligheidstoeslagen
 • Ruimbagage
 • Transfers, excursies, rondreis in comfortabele touringcar
 • 14 overnachtingen in 4 en 5 sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Maaltijden zoals genoemd in “dagelijkse informatie” (6 x lunch en 2 x diner)
 • Monserrate klooster in Bogota
 • Botero -en goudmuseum
 • Zoutkathedraal in Zipaquira
 • Het park Paramo de Iguaque
 • Excursie koffieplantage in de Triangulo del Cafe
 • Vallei Valle de Cocora
 • Kabelbaan naar Santo Domingo in Medellin
 • Boottocht over het meer bij Guatape
 • Tayrona National Park
 • Nederlands sprekende reisleider
 • Entreegelden en fooien
 • Reisbegeleiding VG-KLM

BIJKOMENDE KOSTEN

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven

ADDITIONELE INFORMATIE
Het complete overzicht (inclusief hotel en vluchtschema) zoals beschreven door de reisorganisator Avila kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reizen wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleiders:

Ed van Meeuwen (1e reis)
E-mail ed.van.meeuwen@vg-klm.nl
Telefoon 06 534 70 918
Ingrid Bouma-Uilkema (2e reis)
E-mail ingrid.bouma@vg-klm.nl
Telefoon 075-641 33 97/06-483 29 557

INSCHRIJVEN
Reis 24 augustus – 8 september

Voor de eerste reis kunt u zich op de wachtlijst zetten via: Colombia-1
Reis 8 september – 23 september
Voor de tweede reis kunt u zich op de wachtlijst zetten via: Colombia-2

Back to top