U bent hier:

Wandelreis Cinque Terre - 19 september

ALGEMEEN
Genieten van de Italiaanse cultuur en de natuur, maar ook een reis met een sportief karakter. Zo ligt het in de bedoeling dat we gedurende 3 dagen wandeltochten gaan maken onder begeleiding van een lokale gids.

We vliegen op Pisa en bezoeken deze stad die bekend staat vanwege de befaamde scheve toren. Maar Pisa heeft echter meer te bieden! Bewonder bij aankomst het Piazza dei Miracoli, het Plein der Wonderen, maar ook het Baptisterium, de Kathedraal en de monumentale begraafplaats. We verblijven 1 nacht in Pisa en bezoeken vervolgens Lucca. In dit charmante stadje voel je je meteen thuis. De vele monumenten, oude wachttorens en prachtige tuinen zorgen voor een idyllisch plaatje en de schilderachtige, autovrije, straatjes geven ‘de stad van honderd kerken’ een middeleeuws karakter.

Daarna reizen we door naar La Spezia, alwaar we een aantal nachten verblijven als uitgangspunt voor de Cinque Terre. Het natuurpark rond de kleurrijke huisjes van de Cinque Terre (vijf dorpen Monterosso, Vernazza, Corniqlia, Manarola en Riomaggiore) is in 1997 uitgeroepen tot werelderfgoed en is een van de meest gewilde plaatsen in Italië om foto’s te nemen.

ROUTE EN DAGPROGRAMMA
DAG 1 AMSTERDAM – PISA
In de ochtend checken we op Schiphol in voor de directe vlucht naar Pisa.

Na aankomst staat de bus gereed en rijden we naar Livorno, gelegen aan de kust. Het historisch centrum heeft een oude vesting, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de grachten, de haven en de terracotta daken. Na een kort bezoek rijden we door naar het hotel in Pisa voor de overnachting.

DAG 2 PISA- LUCCA
Vandaag genieten we van de Italiaanse cultuur. We maken vandaag excursies naar Pisa (in de ochtend) en Lucca (in de middag) onder leiding van een lokale gids, alwaar we de hierboven beschreven bezienswaardigheden bezoeken. 

Op de muur rondom Lucca kun je prachtig fietsen. Op één van de mooiste locaties in Lucca is het Romeinse amfitheater. Dit vroegere ovale amfitheater is nu een wirwar van terrassen, boetiekjes en restaurants en dé locatie om met een drankje het dagelijks leven in Lucca aan je te zien voorbijtrekken.

DAG 3 CINQUE TERRE SENTIERO AZZURRO MET CORNIGLIA, VERNAZZA, & MONTEROSSO
Wandeling : ca 6 km, hoogteverschil ca 500 m
Op naar Cinque Terre! Het natuurpark rond de kleurrijke huisjes van de Cinque Terre (vijf dorpen Monterosso, Vernazza, Corniqlia, Manarola en Riomaggiore) is in 1997 uitgeroepen tot werelderfgoed en is een van de meest gewilde plaatsen in Italië om foto’s te nemen. Ontdek de dorpen vanuit een bijzonder oogpunt tijdens een adembenemende kustwandeling.

In de ochtend starten we met een prachtige en spectaculaire wandeling van ca 4 uur in Cinque Terre onder begeleiding van een lokale gids. We nemen de trein vanaf La Spezia naar Corniglio en vandaar uit wandelen we naar Monterosso. Er wordt ook tijd genomen om te genieten van de prachtige plaatsjes Corniglia en Vernazza.  We nemen een lunchpakket mee.

Vanuit Monterosso nemen we de boot terug naar La Spezia.

DAG 4 LERICI- TELLARO- LA SPEZIA- PORTOVENERE
Vandaag maken we een excursie per bus naar de Ligurische Rivièra en bezoeken daar enkele fantastisch mooie plaatsen. Lerici is gelegen in een pittoreske inham van de Golf van Dichters zuiden van La Spezia aan de Ligurische kust. Deze kleine stad wordt ook wel de Perla del Golfo (de parel van de golf) genoemd, vanwege haar adembenemende schoonheid. Het gebied rond de Golf van Dichters trok veel schrijvers in het begin van de 19e eeuw en de Engels dichter Lord Byron bracht een deel van zijn leven hier door. Het machtige kasteel steekt uit in het water van de heldere zee.

Via Tellaro, een schitterend klein haventje rijden we naar  Portovenere, een must see op het puntje van een schiereiland aan de Golf di Poëti. Het combineert alles wat de regio te bieden heeft: een pittoreske ‘hoofdstraat’, de typische gekleurde huizenblokken, een haventje met luxueuze jachten, een poëtisch kerkje op het uiterste van de landtong, een citadel die boven het stadje uittorent.

La Spezia is een historische havenstad met veel kunst en cultuur en met tal van eetgelegenheden. Het Castello San Giorgio torent hoog boven de stad uit.

DAG 5  SANTUARIO DI MONTENERO – TELEGRAFO – S.ANTONIO – CAMPIGLIA – FOSSOLLA 
Wandeling: 10,5 km, hoogteverschil ca 600 m
We worden per bus weggebracht tot aan het klooster van Montenero. Vandaar uit wandelen we de Alta Via o.l.v. een lokale wandelgids. Deze wandeling biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, van terrasvormige wijngaarden tot het volledige panorama van de Cinque Terre en van La Spezia tot de historische trappen van de Tramonti-kust.

DAG 6 GOLFO DEL TIGULLIO (RAPALLO- PORTOFINO- SAN FRUTTUOSO- CAMOGLI)
We maken een mooie excursie naar de Golfo del Tigullio.

We rijden naar Rapallo, met een authentieke maritieme sfeer en historische binnenstad.  Geniet van de zilte lucht, rotsachtige kliffen, heldere wateren en strakblauwe luchten aan de kust bij de Golfo del Tigullio. We nemen de boot naar Portofino en bezoeken het dorp en Punta del Faro. We varen door naar San Fruttuoso  met de Baia dell’Abazzia.  Tenslotte stappen we weer aan boord en varen door naar Camogli, waar we een bezoek kunnen brengen aan de basiliek en aan de stad.

DAG 7 VIA DEL SANTUARI & MANAROLA + RIOMAGGIORE
Wandeling: ca 7 km, hoogteverschil ca 400 m 
Vandaag maken we weer een mooie wandeling. Deze keer nemen we de trein van La Spezia naar Corniglia, van daaruit wandelen we naar Volastra om het heiligdom te zien en het is ook een van de grootste gebieden met veel wijngaarden. De afdaling richting Manarola is zeer panoramisch. We bezoeken het dorp en vervolgens gaan we als afsluiting naar Riomaggiore en vandaaruit rijden we per trein terug naar La Spezia. Transfer naar en van La Spezia is geregeld.

DAG 8 PISA- AMSTERDAM
Alweer de laatste dag in dit mooie stukje van Italië. Nog even genieten en dan wordt u alweer naar de luchthaven gebracht van Pisa voor de vlucht naar Amsterdam.
Einde van een actieve en prachtige reis.

PRIJZEN PER PERSOON

13 – 15 personen € 1.935
16 – 17 personen €1.760
1-persoonskamer toeslag € 399
Halfpension 3 dagen (op de wandeldagen) € 138
Inschrijfgeld VG-KLM € 75

INBEGREPEN

 • Economy Class vluchten met Transavia Amsterdam – Pisa v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing
 • 1 stuk ruimbagage van 20 kg
 • 10 kilo handbagage
 • Transfer luchthaven Pisa – Hotel
 • Dagexcursie met stadstours Pisa en Lucca
 • Transfer Lucca- La Spezia
 • Dagexcursie naar Lerici- Tellaro- La Spezia- Portovenere
 • Excursie Golfo Del Tigullio, Rapallo naar Portofino- San Fruttuosa en Camogli
 • 3 wandeldagen in Cinque Terre incl. entree Nationale Park, transfers per bus, trein en boot
 • Alle overnachtingen in het hotel
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Lunchpakket tijdens de wandeldagen en diner (volgens hierboven genoemde halpension toeslag)
 • CO 2 compensatie
 • Lokale NL of Engelssprekende gids tijdens transfers en excursiedagen
 • Lokale wandelgids tijdens de wandelingen
 • Reserveringskosten: € 25 per boeking
 • Entreegelden en fooien
 • Reisbegeleiding VG-KLM

BIJKOMENDE KOSTEN

 • Optionele excursies ter plaatse
 • Optionele entreegelden
 • Niet genoemde maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor house keeping
 • City Tax in de hotels
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage: € 5,- p.p.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

ADDITIONELE INFORMATIE
Het complete overzicht (inclusief hotels en vluchtschema) zoals beschreven door de reisorganisator ANWB Reizen kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Corrie de Jong 
E-mail corrie.de.jong@vg-klm.nl
Telefoon 06 515 35 614

INSCHRIJVEN
Om direct in te schrijven klikt u HIER.

Back to top