U bent hier:

Voetreis door Rome - 18 maart

ALGEMEEN
In Rome is het leven nooit gewoon! De Eeuwige Stad is als een openluchtmuseum, waarin elke hoek een nieuwe verrassing brengt. Op het ene moment waant u zich in de Romeinse oudheid wanneer u het Forum Romanum en het Colosseum bekijkt en op het andere moment staat u in een 16e-eeuws decor als u een van de prachtige palazzi betreedt.

En wat te denken van de vele weelderige, barokke kerken, waar u tot uw verbazing moet vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog: de zogenaamde koepel waar u in kijkt, blijkt plat te zijn!

Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. U bewondert de overdonderende pracht en praal van de Sint Pieter en geniet vanaf de koepel van een schitterend uitzicht over Rome en Vaticaanstad!

Naast de hoogtepunten van de stad brengen we ook een bezoek aan de thermen van Caracalla, dit oude badhuis werd niet alleen gebruikt om te baden maar ook werden hier alle sociale contacten onderhouden en kwamen rijk en arm samen.
Samen met uw reisleider maakt u een uitgebreide wandeling door de smalle en charmante straatjes van de volkswijken Testaccio en Trastevere en ontdekt u meer over het Italiaanse leven.

’s Avonds kunt u heerlijk flaneren in de buurt van het Pantheon. Of neemt u liever een kijkje op het fraaie Piazza Navona, waar het wemelt van de kunstenaars en straatartiesten? En op elke straathoek is wel een plek waar u kunt genieten van een heerlijke gelato, een geurige espresso of een flinterdunne Romeinse pizza. Rome staat vast en zeker op uw wensenlijst, of ga nog eens wandelend ‘op herhaling’! Ontdekt u hoe verleidelijk de Eeuwige Stad is?

PROGRAMMA
DAG 1 AMSTERDAM – ROME

We vliegen van Amsterdam naar de Italiaanse hoofdstad. Na aankomst reizen we met de trein naar het station Roma Termini. Vandaar is het een klein stukje lopen naar ons hotel waar we tijdens deze reis verblijven. Vervolgens gaan we gelijk lunchen in de omgeving van het hotel.
Na de lunch reizen we met het openbaar vervoer naar het historisch centrum. We maken kennis met Rome en wandelen over Piazza Navona en Campo de’ Fiori. Een bezoek aan het Pantheon mag natuurlijk niet ontbreken. Deze van oorsprong Romeinse Tempel werd in de 4e eeuw omgedoopt tot kerk!
Via de Trevifontein wandelen we naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Hier eindigt de stadswandeling en  reizen we met het openbaar vervoer terug naar ons hotel.
Wandelafstand ca. 5 km – ca. 3 uren.

DAG 2 ROMEINS ROME
Rome werd volgens de legende zo’n 2700 jaar geleden gesticht door Romulus en is gebouwd op zeven klassieke heuvels. Uw reisleider neemt u mee op een wandeling door het oude hart van Rome.

U ziet onder meer het Forum Romanum en het Colosseum waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid. Vervolgens brengen we een bezoek aan de thermen van Caracalla. Dit badhuis werd gebouwd in opdracht van keizer Severus en zijn zoon Caracalla. Badhuizen waren in het oude Rome zeer belangrijk, want in die tijd waren er nog weinig sanitaire voorzieningen en maakten de inwoners van het oude Rome gebruik van badhuizen. Onderweg maken we meerdere stops voor een overheerlijk Italiaans kopje koffie en kunt u op eigen gelegenheid lunchen.
Wandelafstand ca. 5 km – ca. 6 uren

DAG 3 WANDELEN DOOR TESTACCIO EN TRASTEVERE
We maken een wandeling door de volkswijk Testaccio, vroeger de plek waar vanuit de Romeinse havenstad Ostia de kruiken met Spaanse Olijfolie aan land werden gebracht. Omdat de kruiken maar één keer gebruikt mochten worden, werden ze daarna vernietigd. De restanten van de oude kruiken zien we terug op de schervenberg, Monte dei Cocci.

In deze wijk liggen ook een aantal verborgen juweeltjes zoals de bijzondere protestantse begraafplaats, Campo Cestio waar de niet-katholieken werden begraven, of de overdekte markt waar u echt alles kunt kopen wat u wilt, een culinaire traktatie!

Nadat we kennis hebben gemaakt met deze wijk wandelen we naar een andere volkswijk genaamd Trastevere. We wandelen door een wirwar van smalle en charmante straatjes en genieten van de prachtige mozaïeken op de gevel van de Santa Maria. Ook op deze dag is er gelegenheid om onderweg met elkaar te lunchen en een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). Aan het einde van de middag kunt u zelf nog struinen door de wijk. Wanneer u meer wilt weten over dit volk, die zichzelf de enige Romeinen noemen, is een bezoek aan het Museo di Roma een optie (entree ongeveer €7, niet inbegrepen).
Wandelafstand ca. 10 km – ca. 6 uren

DAG 4 VATICAANSTAD
Ons bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! We bezoeken de koepel in de basiliek van de Sint Pieter, waar we genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien.
De rest van de middag is ter vrije besteding.
Wandelafstand ca. 4 km – ca. 4 uur.

DAG 5 OSTIA ANTICA EN NAAR HUIS
Het is weer tijd om de koffer te pakken en ons voor te bereiden op de terugreis. Langzaamaan, want we hebben gelukkig nog een hele dag voor de boeg.
In het begin van de middag bezoeken wij Ostia Antica. De imposante ruïnes van deze voormalige Romeinse havenstad zijn helaas ontdaan van het vele marmer, maar de schitterende vloermozaïeken en de Romeinse bar en toiletten laten een ver verleden herleven. Na ons bezoek worden we naar de luchthaven gebracht (ca. 60 km) voor de terugvlucht naar Nederland.

PRIJZEN PER PERSOON

16 – 21 personen € 1.019
1-persoonskamer toeslag € 250
Inschrijfgeld VG-KLM* € 50
 • Met ingang van 1 april 2022 wordt onze vereniging aangifteplichtig voor de btw. Dit betekent dat wij over het inschrijfgeld voor reizen, 21% btw moeten heffen en aan de Belastingdienst afdragen.

INBEGREPEN

 • Lijnvlucht Amsterdam - Rome en vice versa met KLM.
 • Treinreis luchthaven Rome – Station Roma Termini
 • Vervoer in een lokale touringcar op dag 5.
 • Openbaar vervoer op dag 1, 2, 3 en 4 volgens programma.
 • Verblijf in het middenklasse hotel Hotel Diana (of gelijkwaardig) in Rome
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een douche en een toilet.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt.
 • Lunch op dag 1 in een lokaal restaurant.
 • De excursies zoals omschreven.
 • Entreegelden Vaticaanse musea, St. Pieter en de koepel, Thermen van Caracalla en Ostia Antica.
 • Lokale gids Vaticaan.
 • E-book ‘100 tips voor uw reis naar Rome’.
 • Audiosysteem.
 • Alle fooien, behalve voor housekeeping
 • Toeristenbelasting, € 4 per persoon per nacht.
 • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.
 • Reisbegeleiding VG-KLM
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • 100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd.

BIJKOMENDE KOSTEN

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • SGR: € 5 per persoon
 • Ruimbagage KLM: ca € 50.- retour
 • Fooien voor housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

ADDITIONELE INFORMATIE
Het complete overzicht (inclusief hotel en vluchtschema) zoals beschreven door reisorganisator SRC Reizen kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Ineke Vet
E-mail ineke.vet@vg-klm.nl
Telefoon 06 537 95 150

INSCHRIJVEN
Inschrijving opent op 24 juli om 9 uur - klik daarvoor HIER.

Back to top