U bent hier:

IPB geboekt met companions

Eenmaal per jaar kunnen de meesten van ons een KLM vlucht boeken tegen IPB tarief, kortweg “IPB geboekt” genoemd.

Wat niet iedereen weet, is dat we op zo’n vlucht een “companion” (maximaal twee) mee kunnen nemen met 25% korting op het normale KLM tarief. Kortweg: “geboekt 25%” genoemd.

Omdat de KLM tarieven van dag tot dag variëren, is het verstandig eerst te checken wat het “geboekt 25%“ tarief is rond de data dat je “IPB geboekt” wilt vliegen en op basis daarvan een “IPB Geboekt” ticket bestelt.

Dat lijkt een enigszins omslachtige procedure en ja, dat is het ook. Maar het kan je, afhankelijk van je bestemming en de periode waarin je wilt vliegen, vele tientallen euro’s besparen als je flexibel bent in je reisplan.

Voorbeeld:
Stel je wilt: “IPB Geboekt” naar Bangkok en je buurman meenemen als companion (je partner wil niet mee, die heeft al Thaise tempels gezien). Jullie denken aan 14 dagen in november.
Je gaat als volgt te werk:

  1. Log in op de Travelshop en ga naar de Beschikbaarheidstool IPB Geboekt. Die vind je onder IPB>IPB producten>IPB Geboekt. Check AMS-BKK v.v. in november. De groengekleurde dagen zijn daarvoor beschikbaar.
  2. In overleg met je buurman selecteer je een paar data.
  3. Vervolgens kies je bij Ticket Aanvragen de optie “Geboekt 25%” en volg je de procedure t/m het overzicht van de voordeligste tarieven rond jouw voorkeursdata. Kies de data dat je wilt vliegen (v.v.) en breek deze aanvraagprocedure af.
  4. Kies vervolgens bij Ticket Aanvragen de optie “IPB Geboekt” en bestel een ticket voor jezelf op de gekozen vlucht (v.v.)
  5. Na afronding van de aanvraag (inclusief de betaling daarvan), krijg je het ticket toegestuurd.
  6. Ga opnieuw naar Ticket Aanvragen en kies de optie “Geboekt 25%”
  7. Onder “Selecteer passagiers” klik je op: “voeg een companion toe”´ en vul de gegevens van je buurman in.
  8. Vink aan in het betreffende vakje: ik heb een “IPB Geboekt” ticket voor deze reis.
  9. Dan krijg je als antwoord: voor uw companion wordt een ticket uitgegeven; u krijgt geen ticket voor uzelf.

Na afronding van de aanvraag (inclusief betaling), wordt ook dat ticket toegestuurd.

Back to top