U bent hier:

A16: Smederij Museum en varen - 4 juli

VG-KLM organiseert op donderdag 4 juli een bijzonder bezoek aan het Smederij Museum Nieuwkoop.

Dit unieke museum is met vrijwilligers nog in bedrijf. Naast uitleg over de oorsprong van dit museum, krijgen we ook uitleg over het smeden én u mag er zelf aan deelnemen.
Smederij Museum Nieuwkoop schetst een goed beeld van het leven in de 19e eeuw. Het woonhuis en de smidse zijn een getrouwe kopie van de voormalige woning en smederij. Het is de moeite waard om dit museum te bezoeken.

Daarnaast gaan we varen met fluisterboten in het Nieuwkoopse Plassengebied. Een prachtig natuurgebied in het groene hart van Nederland. We gaan zelf varen. Er zijn ongetwijfeld stuurlui onder ons aanwezig. De fluisterboot kan per boot 8 mensen bergen. We kunnen met maximaal 3 boten varen en de vaartocht duurt 2 uur.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen we besluiten om 2 of 3 fluisterbootjes te gaan gebruiken.

PROGRAMMA

  • 10:00 uur: ontvangst The Lake Inn (Zuideinde 33) met koffie en/of thee en gebak
  • 10:30 – 11.30 uur: bezoek Smederij Museum
  • 11:30 – 13:30 uur: varen inclusief lunch*
  • 13:30 uur: terug bij startpunt

Tijdens de vaartour meren we ergens aan waar we een lekkere maar eenvoudige lunch gebruiken. Hiervoor nemen we voor u manden met broodjes en sapjes mee; per persoon 2 broodjes en 1 sapje.

Na de vaartour komen we weer terug bij The Lake Inn waar we, op eigen kosten, nog kunnen nagenieten met een hapje of drankje.

Maximale deelname aan deze activiteit is 24 personen.

INSCHRIJVEN
De kosten zijn € 27,50 per persoon. U betaalt de organisatie op de dag contant. Voor dit bedrag krijgt u koffie/thee met gebak, de lunch én toegang tot het museum. Ook de uitleg en het zelf deelnemen aan het smeden én de vaartocht met fluisterboot, is hierbij inbegrepen.

NB: The Lake Inn heeft ook drie Bed & Breakfast kamers die te huur zijn. Deze kunt bij hen (wel tijdig) reserveren.

In verband met tijdig reserveren start de inschrijving op woensdag 8 mei 2024 om 10 uur

      INSCHRIJVEN

Back to top