U bent hier:

A36: Archeologiemuseum Huis van Hilde - 7 nov

Voor geïnteresseerden hebben we een mooi programma samengesteld met een bezoek aan het archeologiemuseum en een (vrijblijvende) wandeling door de duinen rond Castricum. Bent u van plan deel te nemen wees er dan snel bij er kunnen slechts 30 personen deelnemen.

Het Huis van Hilde is een publiekelijk toegankelijk Archeologiemuseum (depot) van Provincie Noord-Holland. Het museum kent een “vaste” en “tijdelijke” tentoonstelling.
Bij de “vaste” tentoonstelling staat de mens centraal. Op basis van gevonden skeletten heeft men, met behulp van de modernste technieken, een aantal levensechte mensfiguren kunnen reconstrueren. De blikvangers zijn enkele, in een wijde cirkel opgestelde prachtige reconstructies, van hoe vroegere bewoners van Noord-Holland eruitzagen.

De “tijdelijke” tentoonstelling geeft aan leden van VG-KLM, naast informatie over bunkers in WOII, ook speciale aandacht aan het thema luchtvaart en WOII; een en ander gebaseerd op aanwezige vondsten.

PROGRAMMA

  • 10.00 – 10.30 uur: Ontvangst met koffie of thee
  • 10:30 – 11:00 uur: Lezing WOII en vliegtuigen
  • 11:00 – 12.00 uur: Rondleiding met gids langs zowel de  'tijdelijke' als de 'vaste't entoonstelling van Huis van Hilde.
  • 12:00 – 16:00 uur: Na het bezoek aan het Huis van Hilde kunt u deelnemen aan een wandeling door het duinreservaat van Castricum
    NB: De wandeling is 6 km. Het is aan te bevelen om stevige wandelschoenen te dragen!

Halverwege pauzeren we voor de lunch en bezoeken we het PWN-bezoekerscentrum de Hoep. Na de lunch lopen we via het landgoed Duin en Bosch terug naar Het Huis.

BEREIKBAARHEID
Huis van Hilde, Westerplein 6, 1901 NA Castricum, is gelegen aan het NS-station van Castricum. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid bij het station en in nabije omgeving.

INSCHRIJVEN en KOSTEN
De kosten zijn € 8,00 p.p. Dit is excl. toegang tot museum, de lunch en € 2,00 voor toegang tot het duingebied.
Toegang tot het museum bedraagt € 5,00 p.p. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.
Voor nadere informatie: ben.mol@vg-klm.nl of 06 3761 6030

U kunt vanaf 19 september 10:00 uur inschrijven.

      INSCHRIJVEN

Back to top