U bent hier:

24A - Reis door Vietnam 2 apr & 7 mei

WEGENS DE OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING (BINNEN 5 MINUTEN VOLGEBOEKT) VOOR DEZE REIS DOOR VIETNAM ORGANISEREN WIJ EEN TWEEDE REIS. DEZE ZAL 7 MEI 2024 VERTREKKEN EN WORDEN BEGELEID DOOR ED VAN MEEUWEN. 
U KUNT VANAF 15 SEPTEMBER OM 10 UUR INSCHRIJVEN VOOR DEZE TWEEDE REIS.

ALGEMEEN
Een fantastische reis door een fascinerend land.
Schitterende natuur, interessante, historische steden en gebouwen en een heerlijke keuken.

Een prachtige, zeer complete reis, van het uiterste noorden naar het zuiden van Vietnam!

We beginnen in de hoofdstad Hanoi, waar we de hoogtepunten gaan bekijken, maken o.a. een cruise in Halong Bay met overnachting op een historisch schip, bezoeken Trang An, een UNESCO Wereld Erfgoed plaats, bekend om zijn schitterende natuur en genieten van diverse boottochtjes. We bekijken Hoi An, met zijn historische gebouwen, hebben kookworkshops, een korte fietstocht en nog vele andere leuke activiteiten.
Vanuit Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, vertrekken we weer naar Amsterdam.

Om de grote afstanden te overbruggen, maken we gebruik van 2 binnenlandse vluchten.
Vele maaltijden zijn inclusief!

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM - DUBAI – HANOI

Het is zover! We vliegen vandaag naar het geweldige Vietnam, met een overstap in Dubai!

DAG 2: AANKOMST HANOI
Onze lokale gids verwelkomt ons op de luchthaven. De transfer bus brengt ons vervolgens in ongeveer 35 minuten naar het hotel in hartje centrum van Hanoi. Er is tijd om even op te frissen na de lange vlucht en we beginnen de reis daarna in stijl. Geniet van een heerlijk diner bij een lokaal restaurant.
Diner inbegrepen.

DAG 3: HANOI
Na het ontbijt staat de lokale gids klaar voor een rondleiding door Hanoi. Deze dag-tour begint met een bezoek aan het Ho Chi Minh mausoleum. Hier komt u meer te weten over de man die de Vietnamese campagne voor onafhankelijkheid van de Franse koloniale overheersing geïnitieerd heeft.
Ho Chi Minh wijdde zijn leven aan de bevrijding van zijn land van buitenlandse overheersing. Hier zien we de lotusvijver en zijn beroemde One Pillar Pagoda. Vervolgens bezoeken we de keizerlijke citadel van Thang Long, waar onderzoek en opgravingen nog steeds aan de gang zijn, en de Tempel van de Literatuur, die werd gebouwd als eerbetoon aan de Chinese geleerde Confucius.
Na dit bezoek lunchen we in een lokaal restaurant. Er is ruimte om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. In de avond genieten we van een gastronomisch hoogstandje. Tijdens een privé tour door het Oude Kwartier van de stad genieten we van Hanoi's beste streetfood aanbod. De drukte van de oude wijk is een lust voor het oog. Samen met de gids lopen we door het doolhof van steegjes en straten. De laatste stop vandaag is bij een lokale Bia Hoi waar u ontspannen kunt zitten en de sfeer kunt opsnuiven.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen tijdens deze 3,5-4 uur durende stadstour.

DAG 4: HOA LU & TRANG AN
Afstand: circa 200 km (heen en terug Hanoi)
Na het ontbijt staan de gids en chauffeur om 8.30 uur bij het hotel klaar voor een rit die ons ongeveer 100 km ten zuiden van Hanoi naar Hoa Lu brengt, hoofdstad van de Dinh en dynastieën. Deze dateert uit de 11e eeuw. Er is weinig van de voormalige hoofdstad overgebleven. Gelukkig hebben sommige ruïnes en tombes het al bijna duizend jaar overleefd. Spectaculaire landschappen omhullen de overblijfselen terwijl we ze verkennen. Hierna is er een lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch gaan we verder naar het nabijgelegen Trang An. Een UNESCO Wereld Erfgoed plaats, bekend om zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en de schilderachtige karstformaties. We gaan aan boord van een kleine boot en varen door een reeks grotten over de rustige rivier, terwijl we genieten van de geluiden van overvliegende vogels.
Hierna keren we terug naar de pier, waar de bus wacht voor de rit terug naar Hanoi. We zijn terug in de late namiddag.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen tijdens deze 8,5-9 uur durende dagtour.

DAG 5: HANOI - HALONG BAY
Afstand: circa 180 km
’s Ochtends vertrekken we rond 9.00 uur van Ninh Binh naar Halong Bay. Een rit van ongeveer 2,5 uur die ons door een weelderig landelijk landschap voert. Bij aankomst gaan we aan boord van de Emeraude en varen de baai in. De boot voert ons langs steeds hogere kalkstenen karsts op weg naar Sung Sot Grotto, ook wel Surprise Cave genoemd. Als het weer het toelaat, kunt u in de zomer Ti Top Island bezoeken om te zwemmen of een rustige wandeling te maken. Of in de winter voor anker te gaan om de parelkwekerij te bezoeken. Terug aan boord stroopt u de mouwen op voor een Vietnamese kookles en demonstratie. Het dinerbuffet wordt 's avonds geserveerd, voordat we 's nachts op inktvis gaan vissen.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DAG 6: HALONG BAY – HANOI – HUE
Afstand circa 180 km per bus en binnenlandse vlucht Hanoi - Hue.
Wordt wakker met de zon en geniet van koffie, thee en koekjes aan boord als de horizon helderder wordt. Terug op weg naar de haven, passeren we Halong Bay en zijn prachtige eilandjes voordat we van boord gaan. In de haven staat de bus op ons te wachten voor de rit terug naar Hanoi en onze vlucht naar Hue. Bij aankomst in Hue, wacht de gids op ons voor de transfer naar het hotel. Vanavond is er een diner in het hotel.
Brunch en diner inbegrepen.

DAG 7: HUE
Vandaag verkennen we het dynastieke verleden van Hue tijdens een volledige dagtour. Begin met een bezoek aan de voormalige hoofdstad van de Nguyen Dynastie in de Keizerlijke Stad, gemodelleerd naar het voorbeeld van de Verboden Stad in Beijing, China. Dit is de thuisbasis van een aantal paleizen en tempels die, hoewel een aantal zijn vernietigd tijdens oorlog en conflicten, zijn hersteld in hun oude glorie. Na het bezoek aan de Citadel maken we een korte reis naar het omliggende platteland waar we de Koninklijke graven van twee vorige keizers zult bezoeken. Hierna maken we een korte boottocht op de Parfum Rivier langs de prachtige Thien Mu Pagode.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen tijdens deze 8,5 uur durende dagtour.

DAG 8: HUE
Vandaag heeft u een vrije dag.
Ontbijt inbegrepen.

DAG 9: HUE – HOI AN
Afstand circa 130 km
Vandaag reizen we in ongeveer 3 uur verder naar Hoi An, een stad ten zuiden van Hue. De reis gaat over de schilderachtige Hai Van Pass, het mooiste stuk kustweg in Vietnam.
Na aankomst in Hoi An is de rest van de dag ter vrije besteding.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DAG 10: HOI AN
Ontdek Hoi An, de mythische Vietnamese stad, met onze Engelssprekende gids, die ons zal helpen de stad te ontdekken tijdens een vier uur durende tour door de smalle straatjes. De gids zal ons rond 8.00 uur ophalen bij het hotel en meer vertellen over Hoi An's architectuur, geschiedenis, tradities en legendes.
De tour zal ons 5 van de meest emblematische monumenten laten ontdekken in Hoi An, een UNESCO geclassificeerde stad, met onder andere de Japanse Overdekte Brug, het symbool van de stad, maar ook de oude huizen, waaronder het beroemdste Tan Ky Huis en de Fujian Tempel.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DAG 11: HOI AN
Vandaag beginnen we rond 8.00 uur met een bezoek aan de kleurrijke hoofdmarkt van Hoi An en ervaren we de verbazingwekkende bezienswaardigheden, geluiden en geuren. Hier krijgen we de gelegenheid om te communiceren met de lokale verkopers en om de prachtige verscheidenheid aan etenswaren die tentoongesteld worden te zien en te proeven.
Na het verkennen van de markt gaan we aan boord van een boot voor een ontspannen rondvaart langs de Hoi An-rivier richting de locatie waar u een kook workshop krijgt. Bij aankomst zult u eerst de kruiden in de moestuin verkennen en zo meer te weten komen over enkele bekende gerechten van Hoi An en Vietnam. Hierna krijgen we een kook workshop waar elk gerecht eerst wordt gedemonstreerd door de chef waarna we het gerecht zelf gaan bereiden.
Ontbijt en lunch inbegrepen tijdens deze 5 uur durende tour.

DAG 12: HOI AN
We vertrekken vanuit Hoi An voor een tour van een halve dag door een groentedorp. U maakt een korte fietstocht van 30 minuten langs dorpswegen en bochtige wegen paden naar het dorp Tra Que, waar de gemeenschap is samengekomen om een groentedorp te creëren.
We beginnen met een wandeling door het dorp en komen meer te weten over hoe de lokale bevolking hun eigen biologische producten verbouwt. Werk samen met de bewoners en help mee door de grond te harken en in te zaaien. Na het harde werk in het veld, wordt u beloond met een kruiden-voetbad en massage.
Neem vervolgens deel aan een korte kookdemonstratie voordat u aan tafel gaat met de lokale bewoners om te dineren. Na een heerlijk diner staat de bus klaar om ons terug te brengen naar het hotel.
Ontbijt en lunch inbegrepen.

DAG 13 HOI AN - HO CHI MINH CITY
Vandaag vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. We worden na het ontbijt bij het hotel opgehaald voor de transfer en in ongeveer 50 minuten naar de luchthaven gereden.
Bij aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City zal onze lokale gids ons verwelkomen en begeleiden naar de transfer bus. De transfer naar het hotel bedraagt ongeveer 40 minuten.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DAG 14: HO CHI MINH CITY
Starttijd om 8.00 uur of 13.30 uur
We gaan naar Vinh Nghiem Pagoda, een van de meest opvallende pagodes van Saigon. Gebouwd in de traditionele Vietnamese architectuurstijl. In de grote hal staat een enorm Boeddhabeeld terwijl de achterkant van de hal is gewijd aan moedergodinnen, eerbiedwaardige monniken en geesten. We bezoeken ook het War Remnants Museum, waar de Vietnamese overheid presentaties heeft samengesteld van de ontberingen en wreedheden in oorlogstijd.
De tour gaat verder met een stop bij het Herenigingspaleis, waar een Noord Vietnamese tank in 1975 door de poorten reed om een einde te maken aan de oorlog waar naar schatting 58.000 Amerikanen en drie miljoen Vietnamezen zijn omgekomen. Hierna bezoeken we het centrale postkantoor van de stad, dat is ontworpen door de Fransen architect Alfred Foulhoux. Wandel vervolgens in de richting van de Saigon-rivier langs Dong Khoi Street, die een prominente rol had in de beroemde Vietnam-roman van Graham Greene ‘De stille Amerikaan’, naar het Saigon Opera House, een indrukwekkend gebouw uit 1901.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen tijdens deze 4 uur durende stadstour.

DAG 15 MEKONG DELTA
Begin de dag met een heerlijk ontbijt in het hotel om vervolgens de fascinerende Mekong Delta te verkennen. We rijden over de belangrijkste snelweg van Vietnam en passeren eindeloze rijstvelden. Bij My Tho bezoekt u de oude Vinh Trang-pagode. Vervolgens gaan we met een gemotoriseerde sampan op een fascinerende tour door de uitgestrekte monding van de Mekong Delta.
Het hele dagelijkse leven en agrarische activiteiten zijn geconcentreerd op de talloze takken van de rivier. Vanwege de overvloed aan rijstvelden en water wordt deze regio de Rijstkom van Vietnam genoemd. Bezoek een lokale fruitboomgaard op een van de talloze eilanden. Dwaal door het groene hart van de Mekong Delta en bezoek rijst boeren.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

DAG 16 HO CHI MINH CITY
Vandaag heeft u een vrije dag.
Ontbijt inbegrepen.

DAG 17 HO CHI MINH CITY – DUBAI – AMSTERDAM
Vandaag is alweer de laatste dag in het mooie Vietnam. De transfer zal ons in ongeveer 40 minuten naar de luchthaven brengen voor de vlucht terug naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen.

DAG 18 AMSTERDAM
Aankomst in Amsterdam na een fantastische reis.

PRIJZEN PER PERSOON

GROEPSGROOTTE VERTREK 2 APRIL VERTREK 7 MEI
16-20 personen € 2.919 € 3.019
21-26 personen € 2.799 € 2.899
1-persoonskamer toeslag € 350 € 350
Inschrijfgeld VG-KLM € 150 € 150

INCLUSIEF

  • Vlucht Amsterdam-Hanoi en Ho Chi Minh City met Emirates,
  • Luchthaven- en vliegbelastingen,
  • Handbagage max.10 kg, ruim bagage max. 23 kg.,
  • Binnenlandse vluchten,
  • Hotel overnachtingen op basis van logies en ontbijt,
  • Overige genoemde maaltijden incl. 1 drankje,
  • Genoemde excursies,
  • Nederlands sprekende gids ter plaatse
  • VG-KLM reisbegeleiding.
  • Fooien, exclusief housekeeping.
  • Reserveringskosten

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleiders:

REIS MET VERTREK OP 2 APRIL   REIS MET VERTREK OP 7 MEI
Ingrid Bouma-Uilkema   Ed van Meeuwen
E-mail: ingrid.bouma@vg-klm.nl    E-mail: ed.van.meeuwen@vg-klm.nll
Telefoon: 075-6413397/06-48329557   Telefoon: 023-5392031/06-53470918

INSCHRIJVEN
De reis met vertrek op 2 april is volgeboekt.
Voor de reis met vertrek op 7 mei kunt u vanaf vrijdag 15 september - 10 uur inschrijven.

      VERTREK OP 2 APRIL: REIS VIETNAM-1

      VERTREK OP 7 MEI:     REIS VIETNAM-2    

Back to top