U bent hier:

24D - Rondreis Noord Spanje & Portugal - 1 juni

ALGEMEEN
We maken een schitterende reis langs de minder bekende noordkust van Spanje. Geen rondreis deze keer want vanuit Santiago de Compostela steken wij de grens over naar Portugal en vliegen uiteindelijk vanuit Porto terug naar huis. Misschien bent u al bekend met Spanje, maar u zult versteld staan van de schoonheid van dit prachtige groene deel van het land.  Steden als Bilbao, San Sebastian en natuurlijk de pelgrimsstad Santiago de Compostela spreken tot de verbeelding en de natuur met zijn ruige kusten is er schitterend.

Portugal, tot slot heeft ons behalve de gezellige stad Porto ook nog veel fraais te bieden.
Lees hieronder alle verdere details van deze boeiende reis

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM – BILBAO
Na aankomst op het vliegveld van Bilbao worden we welkom geheten en maken een mooie panoramische tour door Bilbao met Engels sprekende gids. Daarna worden we naar het hotel gebracht voor de check in.
In de middag kunt u op eigen gelegenheid de eerste indrukken opdoen van de stad of uitrusten van de reis. Diner in een lokaal restaurant.

DAG 2: BILBAO
Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling door de aantrekkelijke oude binnenstad van Bilbao, bekend als de Casco Viejo. De nobele stad Bilbao werd in 1300 gesticht door Don Diego López de Haro en ligt tussen twee heuvels aan weerszijden van de rivier de Nervión. Het moderne deel van Bilbao dateert uit de 19e eeuw en staat bekend als de Ensanche.
De levendige oude stad dateert voornamelijk uit de 14e eeuw. Tijdens de tour zien we de oude brug en de kerk van San Anton, de Ribera-markt, het prachtig gewelfde Plaza Nueva, de kathedraal en de kerk van San Nicolas de Bari. De stadswandeling eindigt bij het Guggenheim Museum. Ieder kan op eigen gelegenheid lunchen en in de middag een bezoek brengen aan het bijzondere Guggenheim.

Het voorstel van de Amerikaanse architect Frank Gehry was om van het gebouw een echt architecturaal kunstwerk te maken en een teken van stedelijke en economische revitalisering van de handels- en industriële traditie van de stad. Het museum opende zijn deuren in 1997 en is snel een van de meest bezochte musea van Spanje geworden. Het hele project omvat een oppervlakte van 24.000 vierkante meter met de tentoonstellingsruimte, het auditorium en de openbare diensten.
De groeiende permanente collectie (met werken van kunstenaars als Max Ernst, Kandinsky, Chagall, Picasso, Dalí en Miró) wordt aangevuld met frequente tijdelijke tentoonstellingen en leningen van het Guggenheim in New York.
Op eigen gelegenheid terug naar het hotel

DAG 3: BILBAO- SAN SEBASTIAN- GETARIA- BILBAO
Afstand 210 km – reistijd 2 uur
Vandaag bezoeken we San Sebastian, één van de mooiste steden in Spanje. San Sebastian is een populaire badplaats en ligt aan de baai van de Golf van Biskaje aan de Noord-Spaanse kust. We wandelen in de straten van de oude stad, waar we in elke hoek de pinchos kunnen ruiken. Een pincho is een snack die veelal in bars van Noord Spanje wordt geserveerd. Ga naar de top van de Monte Igueldo voor één van de fraaiste uitzichten op de stad.
De lunch is op eigen gelegenheid.
's Middags  bezoeken we Getaria, een prachtig vissersdorp met middeleeuwse huizen, de gotische kerk, de haven, en de lange weg die leidt naar de hermitage van San Antón.

DAG 4: BILBAO – SANTILLANA DEL MAR- OVIEDO
Afstand 300 km – reistijd 3 uur en 30 minuten
Na het ontbijt vertrekken we uit het hotel en gaan we per bus naar Santillana del Mar, een van de best bewaarde steden in Spanje. De oorsprong komt van het klooster van Santa Juliana gesticht in de 9e eeuw, waaraan het zijn naam ontleent. Het stadje is rijk aan paleizen en grote herenhuizen, zoals de Merino- en  Don Borja torens, het Renaissance-paleis van Velarde en de barokke huizen van de aartshertogen Margarita de Austria. In Santillana del Mar hebben we vrije tijd om de stad te verkennen.
We vervolgen de reis naar het westen naar Oviedo, waar we 2 nachten overnachten.

DAG 5: OVIEDO
Na het ontbijt beginnen we onze dag met een bezoek aan enkele highlights per bus o.a. de rooms-katholieke Asturische pre romaanse kerk, Santa Maria del Naranco. De kerk is sinds 1985 een werelderfgoed van UNESCO. We bezoeken ook San Miguel de Lillo.

We vervolgen onze tour te voet door de oude stad. Op het grote plein bevindt zich de kathedraal van Oviedo, ‘The Metropolitan Cathedral Basilica of San Salvador’. De Kathedraal vertoont tegenwoordig een scala aan architecturale stijlen, van pre-romaanse tot barokke.
Vrije tijd voor lunch halverwege de dag op eigen gelegenheid.

DAG 6: OVIEDO – LUGO- SANTIAGO DE COMPOSTELA
Afstand 360 km – reistijd 3 uur en 30 minuten
Na het ontbijt vertrekken we en reizen we naar Lugo, de hoofdstad van de grootste provincie van Galicië, waar we genieten van een mooie tour door de stad.
De Romeinen werden door de thermale bronnen aangetrokken tot de stad en bouwden wat nu de mooiste Romeinse muur in Spanje is. De muur, die 10 meter hoog en 6 meter dik is, omringt de stad en heeft tien poorten, waarvan zes met trappen naar de top, met een goed uitzicht op de stad.

De oude stad heeft mooie pleinen, waaronder de ‘Plaza de Santo Domingo’. Een zwarte adelaar op dit plein herinnert de overwinning van de Romeinen op de Kelten in de 1e eeuw voor Christus. De romaanse kathedraal is gemodelleerd naar die van Santiago en heeft een elegant barok klooster.
Er is vrije tijd voor lunch.
Deze middag vervolgen we onze reis met de bus naar Santiago de Compostela, waar we 1 nacht verblijven.

DAG 7: SANTIAGO DE COMPOSTELA – PORTO
Afstand 230 km – reistijd 2 uur en 30 minuten
De ochtend wordt besteed aan het verkennen van Santiago de Compostela. We bezoeken het Obradoiro-plein, de Plaza de las Platerías en de romaanse kathedraal. De kathedraal van Santiago staat op de plek van wat vermoedelijk de begraafplaats is van de apostel Jakobus. Het is al lang een van de belangrijkste bedevaartsoorden in de christelijke wereld en trekt tegenwoordig nog steeds veel bezoekers die de middeleeuwse bedevaartroutes hebben gevolgd vanuit Frankrijk door Noord-Spanje. Het huidige gebouw uit de 11e eeuw staat op de plaats van de originele 9e-eeuwse basiliek gebouwd door Alfonso II. Met zijn smalle straatjes en oude pleinen is het compacte stadscentrum ideaal om te voet te verkennen. Na de rondleiding is er de mogelijkheid om de Pilgrim Mass bij te wonen, die dagelijks om 12.00 uur plaatsvindt.

Na de lunch en rijden we om 14.30 uur per bus verder naar Porto, waar we ca 17.00 uur arriveren.
In de avond kunt u genieten van de schilderachtige straatjes in Porto.

DAG 8: PORTO - AVEIRO - PORTO
Afstand 77 km – reistijd 1 uur en 45 minuten
We maken een halve dagexcursie naar Aveiro en  Costa Nova met een Engelssprekende officiële gids. Aveiro staat bekend als het "Venetië van Portugal". Het is een prachtige kuststad waarin een traditionele sfeer bewaard is gebleven. We maken een boottocht door de grachten van Aveiro.

Vervolgens verlaten we Aveiro en rijden via het mooie landschap terug naar Porto.
In de middag brengen we een bezoek aan de Calem wijnkelders in Porto en genieten van de wijnproeverij.
De lunch op eigen gelegenheid is in Aveiro of Porto (afhankelijk van de exacte tijd van de wijnproeverij)

DAG 9: PORTO – GUIMARÃES – BRAGA - PORTO
Afstand 140 km – reistijd 2 uur
Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Guimarães. Het historische centrum van Guimarães is nauw verbonden met het ontstaan en de identiteit van Portugal. Het deel van Guimarães binnen de stadsmuren werd door UNESCO erkend als werelderfgoed om de originaliteit en authenticiteit waarmee het werd gerestaureerd. De stad bezit vandaag de dag een harmonieus en goed bewaard cultureel erfgoed met sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens en kloosters.
Vervolgens bezoeken we Braga, deze prachtige stad ligt in het noorden van Portugal. In Braga bezoeken we de kathedraal en de Bom Jesus do Monte. De kathedraal van Braga is een rooms-katholieke kerk en vanwege zijn lange geschiedenis is het ook één van de belangrijkste gebouwen in Portugal. In 1910 is de kathedraal ook geclassificeerd als een nationaal monument. Bom Jesus do Monte is het meest spectaculaire heiligdom van Portugal en het is gelegen aan de top van een barokke toegangstrap. Het hoogteverschil van de kruisweg die naar de kerk leidt is 116 meter. We kunnen te voet naar boven gaan of per kabelbaan. Bovenaan de trap ligt een kerk en een aantal terrasjes om gezellig iets te drinken.
We lunchen op eigen gelegenheid. Na de tour arriveren we om ca 18.00 uur weer terug in het hotel in Porto voor het afscheidsdiner en overnachting.

DAG10: PORTO - AMSTERDAM
Deze ochtend maken we een panoramische tour door de mooie stad Porto die zijn naam te danken heeft aan Portugal en de port. Op de Dom Luis I-brug hebben we ook een prachtige uitzicht, vanaf hier zien we aan de ene kant de stad Porto met talloze rode dakpannetjes en aan de andere kant Vila Nova de Gaia waar veel Porthuizen te bezoeken zijn. We bezoeken vandaag ook de oude kathedraal. De kathedraal is een rooms-katholieke kerk en bevindt zich in het historische centrum van Porto. Het is een van de oudste monumenten van de stad en een van de belangrijkste lokale romaanse monumenten.

PRIJZEN PER PERSOON

GROEPSGROOTTE    
16 t/m 20 personen € 2.575    
21 t/m 25 personen € 2.225  
26 personen € 1.945  
1-persoonskamer toeslag € 589  
Inschrijfgeld VG-KLM € 85  

INCLUSIEF

  • Economy Class vluchten van Amsterdam- Bilbao/ Porto- Amsterdam per KLM
  • 20 kilo ruimbagage v.v.
  • Accommodatie in comfortabele hotels inclusief lokale taks (m.u.v. Porto)
  • Vervoer per comfortabele luxe touringcar van dag 1 t/m 10
  • Verzorging op basis van logies ontbijt
  • Welkomstdiner in Bilbao
  • Afscheidsdiner in Porto
  • Lokale Engelssprekende gids tijdens stadstour in Bilbao, San Sebastiian, Oviedo, Santiago de Compostella, Aveiro, Braga, Guimarães en Porto.
  • Bezoek aan Santillana del Mar en Getaria en Lugo
  • Rondvaart door de grachten van Aveiro
  • Wijnproeverij in Porto
  • Nederlandssprekende ANWB- Reisleider
  • Entreegelden in: Monte Igueldo, Oviedo’s Kathedraal en Santa Maria del Naranco, Santiago de Compostela Cathedral (& headsets), Lugo’s Kathedraal (& headsets), Porto’s Kathedraal, Bom Jesus Teleferic, Braga’s Kathedraal
  • Reserveringskosten
  • VG-KLM reisbegeleiding.
  • Fooien, exclusief housekeeping.

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Ineke Vet  
E-mail ineke.vet@vg-klm.nl  
telefoon 06 537 95 150

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 24 november 10:00 uur, inschrijven voor één of twee personen.

      INSCHRIJVEN

Back to top