U bent hier:

24G - Rondreis Egypte - GEANNULEERD

Tot onze spijt hebben we moeten besluiten de Egypte rondreis te annuleren.
Het aantal inschrijvingen bleef steken op 12, te weinig om de reis door te laten gaan. We denken dat de situatie in Gaza en de dreiging Iran- Israël niet echt meewerkt.

ALGEMEEN
We hebben een prachtige reis door een fascinerend land samengesteld. We gaan van Caïro in het noorden met de nachttrein naar Aswan in het zuiden, we varen een paar dagen naar het noorden op een “eigen” Dahabiya, een traditioneel Egyptisch zeil / motorschip, onderweg leggen we aan bij tempels en piramides. Onze cruise eindigt in Luxor, waar we een paar dagen blijven en een luchtballontocht maken, een hoogtepunt van deze reis. Daarna vliegen we terug naar Caïro waar we nog 2 nachten blijven en ruim de tijd hebben om de oude stad te verkennen.

NB: Een bijzonder onderdeel van deze reis is de 3-daagse cruise over de Nijl, van Aswan naar Luxor. Deze (alleen voor ons bestemde) boot beschikt over 12 tweepersoons hutten met aparte bedden.
In verband met die capaciteit kunnen we maximaal 4 hutten voor alleengebruik aanbieden.
Zie de prijzen en toeslagen hieronder. Deze beperking geldt alleen voor de cruise, gedurende de rest van de reis kunnen singles gebruik maken van eenpersoonskamers in hotels en een eenpersoons coupé gedurende de treinreis.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM – CAIRO
Op naar Cairo, waar bij aankomst op de luchthaven de reisleider al op ons staat te wachten. U verblijft twee nachten in Cairo, de oriëntaalse wereldstad.

DAG 2: GIZEH & SAKKARA
Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling door de aantrekkelijke oude binnenstad
Het oudste wonder van de wereld: al ruim 4.000 jaar roepen de piramides vragen op als “Hoe?” en “Waarom?”. De drie imposante grafmonumenten worden bewaakt door de imposante Sfinx en behoren, terecht, tot de zeven klassieke wereldwonderen. In Sakkara, necropolis van de vroegere hoofdstad Memphis, bewonderen we de trappiramide van Djoser.
Ontbijt inbegrepen

DAG 3: CAIRO
Umm Ad Dunya, Moeder van de Wereld, zo noemen de Egyptenaren hun hoofdstad. Het is even wennen aan de hectiek, maar de glinsterende schatten van Toetanchamon en andere grote farao’s in het Egyptisch Museum doen u al snel inzien dat uw tour door Egypte een reis door de tijd gaat zijn. U kijkt neer op de citadel en de elegante Sultan Hassanmoskee. Echt kleurrijk wordt het pas in de middeleeuwse Khan Al Khalilibazaar. Wat een indrukken!
We gaan in de avond van deze derde dag aan boord van de slaaptrein naar Aswan (vertrek 20.00 uur, aankomst volgende dag ca. 10.00 uur, tijden onder voorbehoud).
Ontbijt inbegrepen

DAG 4: ASWAN
Het geschenk van de Nijl, zo wordt Egypte genoemd. U gaat dit optimaal ervaren tijdens de luxe riviercruise. Maar eerst, na aankomst, maakt u kennis met Aswan, een levendige marktstad aan de oever van de Nijl, door de strategische ligging aan de eeuwenoude handelsroute tussen Afrika en India. Nog altijd handelt men er druk op los in de smalle steegjes van de lokale soeks. De Nijl is hier misschien wel op z’n mooist: met palmbomen bezaaide eilandjes, typische zeilboten (felucca’s) en Nubische dorpjes op de oevers. U vaart naar de Tempel van Isis, ook wel Tempel van Philae genoemd, naar het eiland waar de tempel op gelegen was. Door de bouw van de Highdam, die met haar indrukwekkende omvang het kunstmatige Nassermeer in stand houdt, diende de tempel steen voor steen verplaatst te worden. En dan stapt u aan boord van het schip, start van een luxe riviercruise over dé levensader van Egypte. Ziet u al die mooie witte doeken van de felucca zeilboten op het water? U maakt er vandaag een tocht mee naar een Nubisch dorp.
Lunch en diner inbegrepen

DAG 5: KOM OMBO & EDFU
Vanochtend neemt u deel aan de excursie naar het uit de rotsen gehouwen tempelcomplex van Abu Simbel. De Grote Tempel valt op vanwege de ontzagwekkende façade met vier gigantische beelden van Ramses II, de allergrootste farao.
's Middags varen we via de Kom Ombo tempel naar Edfu.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 6: EDFU
Edfu is voor Egyptenaren een belangrijk heiligdom vanwege de strijd tussen Horus en zijn oom Seth, die bij de zeer goed bewaard gebleven Horustempel plaatsgevonden zou hebben. Vanaf de tempel heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en de omringende akkerlanden. Dan koersen we naar Ramadi Eiland, onderweg volop genietend van de mooie vergezichten langs de kabbelende Nijl.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 7: LUXOR, OOSTOEVER
Na ontscheping gaan we naar het hotel in Luxor, ’s werelds grootste openluchtmuseum. De stad aan de oostoever van de Nijl staat vol met prachtige monumenten. De gracieuze Tempel van Luxor staat in het hart van de moderne stad en is beroemd vanwege de laan van de sfinxen. Deze liep helemaal door naar de Tempel van Karnak, één van ’s werelds grootste religieuze complexen. Optioneel kunt u vandaag het Luxor Museum en het Mummification Museum bezoeken.
Ontbijt en diner inbegrepen

DAG 8: LUXOR, WESTOEVER
Een dag in het teken van de meeste luxe begraafplaats ter wereld: de Vallei der Koningen, waar de farao’s van het Nieuwe Rijk hun laatste rustplaats vonden. Echt rust kregen ze in vele gevallen niet, want de schatten die zij mee in hun graven namen hadden een magnetische aantrekkingskracht op plunderaars. In de 20e eeuw werd desondanks het graf van Toetanchamon ontdekt, destijds een betekenisloze farao, die door de vele kostbaarheden wereldberoemd werd. Ook bekijken we de Tempel van Koningin Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon.
Ontbijt en diner inbegrepen

DAG 9: LUXOR
Vanochtend is het vroeg op want u neemt deel aan een unieke ervaring tijdens een ballonvaart. Bekijk het grootste openluchtmuseum ter wereld vanuit de lucht terwijl Luxor ontwaakt. Zweef ontspannen over de tempels en tombes en hoor de ezels balken op de grond. De rest van de dag is ter vrije besteding.
In de avond kunt u in Karnak een spectaculaire optionele Sound & Light show bijwonen. Een perfecte afsluiting van onze dagen op en aan de Nijl.
Ontbijt en diner inbegrepen

DAG10: LUXOR - CAIRO
Vandaag vliegen we naar Cairo waar we nog twee nachten zullen verblijven. U heeft de dag ter vrije besteding. Ontdek Old Cairo. Dit is een van de mooiste plekken van de stad. Het combineert islamitische, christelijke en joodse geschiedenis. De wirwar van smalle straatjes, pleintjes, oude gebouwen, gezellige cafeetjes en restaurantjes maken het een van de gezelligste plekken van de stad. Verder vindt u hier de Amr moskee (de eerste in Caïro), de Ben Ezra synagoge en zelfs een paar van ‘s werelds oudste kerken, zoals de kerk van St. Gergius en de The Church of Mother of God Saint Mary, ook wel de Hanging Church genoemd.
Ontbijt inbegrepen

DAG11: CAIRO
De laatste dag in Egypte is aangebroken. Naast alle historie die u in Cairo kunt bekijken, is er ook plek om lekker door de stad te slenteren, laatste souvenirs te kopen en een hapje te eten. De perfecte plek hiervoor is de Khan Al-Khalili Bazaar. Dit is de grootste souk ter wereld. Deze markt is ontstaan aan het einde van de veertiende eeuw en was in het verleden erg populair bij rondreizende handelskaravanen vanuit Afrika, het Midden-Oosten en Azië. U kunt hier gemakkelijk verdwalen in alle smalle straatjes en wegen die u de meest unieke kruidenierswaren en andere producten brengt. Ook de lokale bevolking doet nog steeds zijn boodschappen op deze markt. Om uit te rusten kunt u plaatsnemen bij een van de vele kleine cafeetjes voor een goede kop koffie en een lekkere maaltijd. Succes gegarandeerd!
Ontbijt inbegrepen

DAG12: CAIRO - AMSTERDAM
Transfer naar de luchthaven van Cairo voor de terugvlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen

PRIJZEN PER PERSOON

GROEPSGROOTTE    
20 t/m 24 personen € 3.259    
1-persoonskamer toeslag € 400 In alle hotels en in de slaaptrein
1-persoonshut toeslag € 800 Tijdens de Nijlcruise
Inschrijfgeld VG-KLM € 121  

Het cruise schip, een traditionele Dahabiya, heeft slechts 12 hutten, met als gevolg een iets andere prijsindicatie dan u van ons gewend bent. Bij minimaal 20 deelnemers vertaalt zich dat als volgt:

 • Bij 2 personen op 1 kamer en in 1 hut: €3.259 per persoon
 • Eénpersoonskamer in hotels + trein, maar gedeelde hut tijdens de Nijlcruise: €3.659
 • Eénpersoonskamer in hotels + trein en éénpersoons hut tijdens de Nijlcruise: €4.459

LET OP: Er zijn maximaal 4 éénpersoons hutten beschikbaar op de Dahabiya.
Toewijzing van 1 persoonshutten gebeurt op volgorde van inschrijving.

INCLUSIEF

 • Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Cairo in Economy Class v.v. met Egypt Air
 • Luchthavenbelastingen
 • -Vliegbelasting a € 27,00
 • 1 stuk handbagage van max. 8 kg
 • 1 stuk ruimbagage van max 23 kg
 • Transfer luchthaven Cairo – hotel v.v.
 • Binnenlandse vlucht Luxor – Cairo in Economy Class v.v. met Egypt Air
 • 7 nachten verblijf in comfortabele hotels, voorzien van bad/douche en toilet
 • 1 nacht verblijf in de slaaptrein
 • 3 nachten verblijf op de Dahabiya La Rose of gelijkwaardig
 • Gedeelde 2-persoonshut tijdens nijlcruise voorzien van douche en toilet. De bedden kunnen uit elkaar geschoven worden.
 • Hotelverzorging volgens programma.
 • Vervoer per touringcar tijdens excursieprogramma
 • Nederlandssprekende gids ter plaatse
 • Entreegelden voor genoemde excursies
 • TUISmilePlus pakket a € 10,00 per persoon.
 • VG-KLM reisbegeleiding.
 • Fooien, exclusief housekeeping.

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Tom Gastelaars  
E-mail tom.gastelaars@vg-klm.nl  
telefoon 06 517 48 039

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 16 februari 2024 – 10:00 uur, inschrijven voor één of twee personen.

      INSCHRIJVEN

Back to top