U bent hier:

24G - Rondreis Puglia

ALGEMEEN
De regio Puglia, de hak van de Italiaanse laars, wordt omgeven door de Adriatische en de Ionische zee. Prachtige landschappen, hoge kliffen, zeegrotten, olijfboomgaarden, witte dorpjes, wijngaarden en prachtige stranden langs een afwisselende kust. Heerlijk eten en heerlijke wijnen.
Volgens de Italianen zijn de stranden van Puglia de mooiste van het land. Ontdek het zelf tijdens deze 8 daagse rondreis. Gaat u mee?

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: ROTTERDAM - BRINDISI
Het is zover! We vertrekken vanuit Rotterdam naar Brindisi, waar we rond 10 uur ’s morgens aankomen en we onze lokale Engelstalige tourgids ontmoeten.
Vandaag bezoeken we het pittoreske witte stadje Ostuni, prachtig gelegen tussen olijfboomgaarden en heuvels, proeft u een bijna Arabische sfeer. Al wandelend door het doolhof van kronkelende straatjes en steile steegjes bewonderen we al het moois. We vervolgen onze route naar de havenstad Brindisi. Brindisi heeft een fraai historisch stadshart rijk aan kerken, paleizen, tuinen, kastelen en pittoreske straatjes. Zoals in veel Italiaanse steden, speelt ook hier een groot deel van het dagelijks leven zich af op straat. Of beter gezegd, op het plein. De pleinen van Brindisi, waarvan Piazza Duomo de bekendste is, zijn op elk moment van de dag vol. Met kinderen die tikkertje spelen, opa’s en oma’s die ze in de gaten houden en mannen en vrouwen die onder het genot van een espresso de laatste nieuwtjes uitwisselen. De dag wordt fijn afgesloten met een bezoek aan een olijfperserij uit 1688 en kunt u proeven van de extra vergine olijfolie. De komende vier nachten verblijven we in de omgeving van Alberobello.

DAG 2: ALBEROBELLO
Vandaag bezoeken we Alberobello, bekend om de trulli huisjes. Ze zijn gebouwd zonder cement of fundering, maar enkel met kalksteen. Het verhaal gaat dat men destijds de huisjes op deze manier snel kon afbreken wanneer er een belastingcontrole kwam. Zo zien we maar weer, belasting ontduiken is van alle tijden. Toch zijn we deze belastingontduikers ook een beetje dankbaar. Dankzij hen staat Alberobello op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Gaat u op souvenirjacht? In de vele trulli huisjes zijn heerlijke lokale producten te koop. Dat wordt in Nederland nog fijn nagenieten van Puglia!
Na alle culturele rijkdom gaat u uw culinaire kennis uitbreiden. We gaan wijn proeven bij een lokale wijnboer. Salute!

DAG 3: MATERA
We bezoeken vandaag Matera, een bizarre stad met een bijzondere geschiedenis.
Deze stad werd ooit gezien als ‘de schande van Italië’. Pas in de jaren ‘50 kwam de stad onder de aandacht, toen de slechte omstandigheden waarin de mensen hier leefden, aan het licht werden gebracht. Wandel door de Sassi-wijk met haar grotwoningen en probeert u zich voor te stellen hoe hele families, inclusief vee, hier zonder elektriciteit en riolering leefden. Inmiddels kunt u hier rondstruinen tussen de ambachtelijke winkeltjes, kunstateliers en barretjes. De sfeer die er nu hangt, is alleen maar te omschrijven als gezellig.

DAG 4: CASTELLANA EN GROTTA BIANCA
De dag start met een bezoek aan Polignano. Dit kleine plaatsje met een spectaculaire ligging aan zee sluit u vast en zeker direct in uw hart. Dit legt de lat hoog voor de rest van Puglia. We vervolgen de route naar de kalksteengrotten van Castellana, één van de mooiste natuurwonderen van Puglia. Zo mooi zelfs, dat hij behoort tot één van de mooiste ter wereld. De grotten zijn maar liefst 1,5 kilometer lang en gemiddeld 65 meter diep. Het absolute hoogtepunt is de Grotta Bianca (de witte grot).

DAG 5: LECCE
Vandaag stappen we in de bus voor vertrek naar Lecce, ook wel bekend als ‘het Florence van het Zuiden’. Lecce staat vol met kerken, musea en barokke monumenten. De historische gebouwen zijn rijkelijk versierd en zeer fotogeniek. Tijdens de rondleiding komen we ook langs restanten uit de Griekse en Romeinse oudheid. De stad lijkt wel een groot openluchtmuseum en geschiedenisboek! De volgende stop is Gallipoli. De kasteelmuren van het stadje rijzen op uit de zee, vele kleurrijke bootjes met verse visvangst liggen in de haven en u komt door straatjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Ook vindt u er een aantal fraaie kerken, waaronder de Cattedrale di S. Agata aan Piazza Duomo.
Inchecken in het tweede hotel van de rondreis, Hotel Mulino a Vento, waar we 3 nachten verblijven met verzorging op basis van halfpension.

DAG 6: LEUCA
We starten vandaag in Leuca, het meest zuidelijke punt van Puglia. De twee zeeën ontmoeten elkaar hier, wat zorgt voor een adembenemend beeld met het eindeloze blauw om ons heen.
Hierna rijden we verder naar Otranto, waar onze aandacht uitgaat naar de grote kathedraal. Richt hier vooral uw ogen naar beneden om de prachtige mozaïekvloer goed te bewonderen.

DAG 7: VRIJE DAG
Vrije dag, voor strandbezoek. De bus staat ter beschikking voor het transfer naar het strand en terug. Strandservice (strandstoelen of – bedden en parasols) niet inbegrepen. Eventueel mogelijk om in Otranto naar het strand te gaan, vanwege de goede ligging direct in de stad en mogelijkheid om te shoppen, lunchen en een terrasje te doen. Het strand zelf is gemakkelijk met enkele traptreden bereikbaar. Alternatief een strand op 15-25 km van het hotel met etablissement maar geen bewoond centrum.

DAG 8: BRINDISI – ROTTERDAM
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Brindisi om in te checken voor de retourvlucht die om 10:35 uur gepland staat.

GROEPSGROOTTE PRIJS P.P.       
17 t/m 20 personen € 1.660    
21 t/m 25 personen € 1.540   
1-persoonskamer toeslag € 210  
Inschrijfgeld VG-KLM € 85  

INCLUSIEF

  • Vlucht Rotterdam Brindisi in Economy Class v.v. met Transavia
  • Luchthavenbelastingen
  • Vliegbelasting a € 29,00
  • Transfer luchthaven – hotel v.v.
  • 7 nachten verblijf hotels (verblijf in 2 hotels)
  • Hotelverzorging op basis van halfpension (diner is een 3-gangen menu)
    NB drankjes (alcoholisch / frisdrank voor eigen rekening.
  • Fooien, exclusief housekeeping
  • 1 of 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
  • Touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
  • Excursieprogramma zoals omschreven
  • Entreetickets voor Grotte di Castellana
  • Wijnproeverij in de regio Murgia / Valle d’Itria
  • Olijfolie proeverij in de regio Murgia / Valle d’Itria
  • VG-KLM reisbegeleiding.
  • Engelssprekende reisleider/gids ter plaatse (Nederlandstalige reisleider/gids is niet beschikbaar)

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Tom Gastelaars  
E-mail tom.gastelaars@vg-klm.nl  
telefoon 06 517 48 039

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 5 juli 2024 – 10:00 uur, inschrijven voor één of twee personen.

      INSCHRIJVEN

Back to top