U bent hier:

24H - Rondreis Costa Rica - 4 en 25 november

WEGENS DE GROTE BELANGSTELLING VOOR DE REIS DOOR COSTA RICA ORGANISEREN WIJ EEN TWEEDE REIS. 
DEZE ZAL 25 NOVEMBER 2024 VERTREKKEN EN WORDEN BEGELEID DOOR INGRID BOUMA. 

ALGEMEEN
In tropisch Costa Rica, gelegen tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee gaan we genieten van de meest kleurrijke dieren, imposante vulkanen en prachtige watervallen. Wandelen langs het strand en over hangbruggen; en, voor de echt avontuurlijken onder ons, met een zipline door de jungle.

Unieke flora en fauna in een land waar de inwoners tot de gelukkigste ter wereld behoren en superrelaxed en vriendelijk zijn. In plaats van “goede morgen” of “dankjewel” wenst men elkaar “pura vida” toe: alles wat het leven mooi maakt! En mooi is het. Honderden stranden, tientallen nationale parken en een ongelooflijk dierenrijk.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM – SAN JOSÉ

Reisduur 11:45 uur / Reisafstand 9.065 km
Vertrek vanaf Schiphol voor onze vlucht naar de hoofdstad van Costa Rica. Welkom op de luchthaven van San José!
Onze reisleider staat al op ons te wachten en we worden naar ons hotel in de stad gebracht. ca 45 minuten rijden. In de avond zijn we vrij.

DAG 2: .SAN JOSÉ
Na het ontbijt worden we opgehaald en nemen we een kijkje in de spectaculaire krater met gifgroen kratermeer van de actieve Irazú vulkaan. Om te beginnen rijden we naar de vulkaan (ca 1,5 uur rijden) waar  we op 3432 meter langs de hoofdkrater lopen, waar we bij helder weer het kratermeer zien. De paramo vegetatie is mooi en de vergezichten zijn, mits het onbewolkt is, adembenemend. Op deze hoogte is het belangrijk om rustig aan te wandelen.
Op de terugweg stoppen we in Cartago bij de Onze Lieve Vrouwe der Engelenbasiliek. Dit is een belangrijke bedevaartsoord in Midden-Amerika en voor de Costa Ricanen een zeer belangrijke plek. Jaarlijks komen op 2 augustus de mensen van ver om boetedoening te doen. Het laatste stuk kruipen ze tot bloedens toe richting het altaar. Halverwege de middag zijn we weer in het hotel.
Aan het einde van de middag geniet je van een welkomstcocktail bereid met de nationale rum 'guaro' en krijgen we een salsa les.
We sluiten de dag af met een gezellig welkomstdiner in de culturele wijk Escalante.

DAG 3: SAN JOSÉ – TORTUGUERO
Reisduur 4 uur ( 3 uur bus, 1 uur boot) / Reisafstand 170 km
Na een vroeg ontbijt worden we naar de Parismina rivier gebracht, waar we per boot verder reizen naar Nationaal Park Tortuguero.
De boot is het enige vervoermiddel om in dit mooie en natuurrijke gebied te komen. We kijken onze ogen uit en als we goed opletten zien we dat de boot al nieuwsgierig in de gaten wordt gehouden door verschillende apen die in de bomen hangen.
We verblijven twee nachten in een prachtige lodge, omgeven door de overweldigende natuur. Tijdens ons verblijf maken we prachtige excursies in de omgeving.
Zo leren we op verschillende manieren de flora, fauna en omgeving van Tortuguero kennen. De namiddag en avond heeft u vrij.

DAG 4: TORTUGUERO
Tijdens ons verblijf gaan we op verkenning in het natuurreservaat en daarnaast is er volop vrije tijd om te genieten aan het zwembad van de lodge.
Elke uitstap duurt een paar uur. Onze reisleider informeert ons wanneer deze worden uitgevoerd. Tussen de activiteiten door bent u vrij om te relaxen.

BEZOEK AAN HET DORPJE TORTUGUERO
Per boot reizen we naar het kleurrijke dorpje Tortuguero, waar van oudsher jacht, visserij en landbouw bedreven werd door verschillende bevolkingsgroepen. We wandelen door de hoofdstraat en krijgen uitleg over het dagelijks leven van de inwoners.

BOOTTOCHT DOOR HET NATIONALE PARK
Het park herbergt opvallend veel primair regenwoud en is het thuis van vele diersoorten. Zo varen we langs de oevers, op zoek naar apen, tropische vogels, leguanen en krokodillen.

WANDELTOCHT MET GIDS
Onder begeleiding van een gids maken we een wandeling in de omgeving van de lodge. We krijgen uitleg over de natuur waarbij de deskundige gids ons wijst op dieren die alleen door een geoefend oog ontdekt kunnen worden.

DAG 5: TORTUGUERO - PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI
Reisduur 3 uur / Reisafstand 140 km
In de ochtend varen we van onze lodge terug naar de haven. De bus brengt ons via de overweldigende nevelwouden van Braulio Carillo richting de tropische Caribische laaglanden. De route is op zichzelf al een unieke belevenis. Wanneer we verder afdalen en bij de laagvlaktes aankomen, stijgt de temperatuur en zien we uitgestrekte ananasplantages.
Na aankomst in onze accommodatie in Puerto Viejo de Sarapiqui kunnen we heerlijk ontspannen aan het zwembad. Met een beetje geluk zien we de roodoogboomkikker in de tuin van ons hotel; die overal voorkomt in deze omgeving. ‘s Avonds bent u vrij.

DAG 6: PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI
In Sarapiquí is er tijd voor leuke activiteiten en avonturen. We maken een prachtige wandeling door het primaire subtropisch regenwoud (Tirimbini Rainforest)  onder leiding van een bioloog.
Wandel over de spectaculaire en langste hangbrug van Costa Rica, over de rivier de Sarapiqui.
Onderweg zien we mogelijk gifkikkers, toekans en brulapen die hun territorium verdedigen.

De rest van de dag is vrij, maar wilt u meer ondernemen, maak dan een koffie- chocoladetour (optioneel)!

KOFFIE- EN CHOCOLADETOUR
Leer alles over koffie! Het klimaat is hier perfect voor de koffieboon om te groeien. We maken een wandeling over de plantage met een lokale gids en komen meer te weten over het proces van koffieboon tot het welbekende eindproduct. Ook doen we kennis op van de cacaoboon die hier op de plantage gekweekt wordt om uiteindelijk verwerkt te worden tot lekkere chocola.

DAG 7: PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI - LA FORTUNA
Reisduur 2 uur / Reisafstand 100 km
We rijden door een schitterende omgeving naar La Fortuna, een dorpje aan de voet van de Arenal vulkaan waar we de komende twee nachten verblijven.

ARENAL VULKAAN
Dit is misschien wel de mooiste vulkaan op aarde: kegelvormig en vaak omgeven door een ring van wolken rond de top. Vanaf de meeste hotels heb je een adembenemend uitzicht op de Arenal en hoor je af en toe nog een donderend geraas. Sinds enige tijd heeft de vulkaan geen lava-uitbarstingen meer maar enkel gasexplosies, die ook erg de moeite waard zijn om te zien.

WANDELING DOOR HET BOS, OVER DE GROND EN OVER HANGBRUGGEN
Door de mooie combinatie van nevelwoud en subtropisch woud in La Fortuna voert een spectaculair pad. In de middag maken we een wandeling van ruim twee uur door het bos, over de grond en over hangbruggen (30 meter boven de grond). Het biedt volop de gelegenheid om te genieten van de schitterende flora, fauna en uitzichten.
In de avond maken we een tour van ca. 2 uur om kikkers te spotten. We zien zeker tussen de tien en twintig verschillende kikkersoorten. Met een Engelstalige gids gaan we het bos in. Waar veel kikkers zijn, zijn vaak ook slangen te vinden. Met de zaklamp die we allemaal krijgen bij aanvang van de toer gaan we op zoek naar allerlei soorten dieren: kikkers, slangen, diverse insecten, gordeldieren... Ze kunnen allemaal voorbij komen op deze wandeling. Maar vooral de verschillende soorten kikkers en hun geluiden die we gaan zien en horen zijn heel erg mooi!

DAG 8: LA FORTUNA
Bij het krieken van de dag komt het regenwoud tot leven en vooral het vogelgekwetter is oorverdovend. Dit is ongetwijfeld het startsein voor een avontuurlijke dag.
Vroeg in de ochtend vertrekken we per bus naar het grensplaatsje Los Chiles, alwaar we op de boot stappen en een prachtige tocht maken over de Río Frío. Eén van de beste plekken in het land om dieren te spotten waaronder kaaimannen, apen en diverse vogels.
's Avonds nemen we een bad in een van de heetwaterbronnen bij Paradise Hot Springs. Zittend in een heet waterbassin, met een cocktail in je handen, kijk je uit op de vulkaan.

DAG 9: LA FORTUNA - MANUEL ANTONIO/QUEPOS
Reisduur 4.5 uur / Reisafstand 220 km
Op naar Manuel Antonio, waar we twee nachten verblijven.
Onderweg maken we een boottocht over de Tarcoles rivier. In de namiddag en de avond zijn we vrij.

KROKODILLEN SPOTTEN OP DE TARCOLES RIVIER
Deze rivier is omgeven door mangroven, de kraamkamer van de oceaan. We varen over de Tarcoles en speuren langs de oevers naar bont gevederde watervogels, zwarte leguanen en joekels van spitssnuitkrokodillen. De indrukwekkende boottocht duurt maar liefst twee uur en natuurlijk turen we de oevers af naar bijzondere diersoorten.

QUEPOS
Vlak voor Manuel Antonio ligt het gezellige en vooral authentieke plaatsje Quepos met zijn gerasterde straten. Het centrumpje is sfeervol met de vele souvenirwinkels, bars en restaurants. Bezoek in de avonduren ook de groente- en souvenirmarkt vlak achter de zeewering.

MANUEL ANTONIO
Dit kustplaatsje met het gelijknamige park biedt het beste van twee werelden: prachtige natuur én heerlijke stranden.

DAG 10: BEZOEK AAN NATIONAAL PARK MANUEL ANTONIO
Op circa zes kilometer van Quepos ligt het natuurreservaat Manuel Antonio.
In het park slingeren apen van boom tot boom en is de kans groot dat je leguanen, luiaards, neusberen en vogels spot. Alleen al in Manuel Antonio leven meer dan 350 vogelsoorten!
Vergeet je handdoek niet mee te nemen, dit park grenst aan de Grote Oceaan en heeft ook prachtige stranden!
Rest van de dag is vrij

DAG 11: MANUEL ANTONIO/QUEPOS – MONTEVERDE
Reisduur 3.5 uur / Reisafstand 190 km
Vandaag rijden we naar Monteverde, een particulier reservaat van een aldaar levende gemeenschap van Quakers. Het bevat de mooiste nevelbossen van Costa Rica.
Als gevolg van de hoge luchtvochtigheid is de plantengroei in deel van Costa Rica weelderig. De zware, grillige bomen dragen op hun armen 'hangende plantentuinen' van varens, mossen, bromelia's en orchideeën. We verblijven twee nachten in Monteverde, dat letterlijk vertaald 'groene berg' betekent.
In de namiddag en de avond is er geen programma.

DAG 12: MONTEVERDE
Het unieke nevelwoud van Monteverde herbergt een overvloed aan vogels en andere dieren en is prima te voet te verkennen. Een paradijs voor natuurliefhebbers!
In het nevelwoud is een spectaculaire canopytour aangelegd. In de ochtend zwieren we aan een kabel via platforms van de ene boom naar de andere, soms op duizelingwekkende hoogte. De langste rit is zelfs 450 meter lang. Voor de liefhebbers is het mogelijk onderweg nog een echte ‘Tarzanswing’ uit te voeren.
In de middag en avond is er vrije tijd.

DAG 13: MONTEVERDE - RINCÓN DE LA VIEJA
Reisduur 2.5 uur / Reisafstand 135 km
De route voert naar het vulkaanlandschap van Rincón de la Vieja, een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Costa Rica.
We rijden door de provincie Guanacaste naar Rincón de la Vieja en de kans is groot dat we onderweg verschillende diersoorten zien, waaronder de nieuwsgierige neusbeer.
In het gebied Rincón de la Vieja verblijven wij twee nachten in een sfeervolle berglodge.
Na aankomst is er geen programma.

DAG 14: RINCÓN DE LA VIEJA
Vandaag volop de tijd om de omgeving te verkennen en er staan een tweetal activiteiten gepland.
We gaan paardrijden onder goede begeleiding. Ervaring is niet vereist. De tocht duurt zo'n twee uur.
Daarna heeft u vrije tijd tot we naar de modderbaden van de Buena Vista Lodge vertrekken. Vervolgens genieten we van een barbecue inclusief twee drankjes naar keuze, onder de sterrenhemel en midden in het bos. Na afloop gaan we in het donker terug naar de lodge.

DAG 15: RINCON DE LA VIEJA - PLAYA PAPAGYO
Reisduur 1.5 uur / Reisafstand 60 km
Op weg naar het strand van Papagayo maken we een stop in het nationale park waar we wandelen langs modderpoelen en vulkanisch gesteente.
We doen de wandelroute Sendero Las Pailas. De ongeveer drie kilometer lange wandeling voert langs geurende zwavelmeren, hete warmwaterbronnen en woelige modderpoelen. Het dichtbegroeide regenwoud wordt afgewisseld met weidse vlakten en mooie uitzichten. Geniet hier van de krachten van de natuur!

Hierna gaan we op weg naar de prachtige baai van Papagayo aan de Grote Oceaan. We overnachten twee nachten in een sfeervol viersterrenresort, opgezet in een ruime tropische tuin en direct aan het strand!
De kalme Grote Oceaan voor je deur, het uitstekende eten en het ‘even niets meer hoeven’, stelt u in de gelegenheid om het echte ‘pura vida’ gevoel wat dieper te laten bezinken. Een betere afsluiter dan deze van uw rondreis door Costa Rica vindt u nergens.

DAG 16: PLAYA PAPAGAYO
Playa Papagayo is een heerlijke plek om te genieten aan het zwembad en aan het door palmbomen omzoomde strand. Vanochtend worden we wakker in een heel andere omgeving dan voorgaande dagen. Ook dit is Costa Rica!
Even lekker bijkomen van alle opgedane indrukken in een prachtige omgeving.

DAG 17: PLAYA PAPAGAYO - AMSTERDAM
Reisduur 4 uur / Reisafstand 220 km
We gaan op weg, terug naar het vliegveld waar we de internationale vlucht naar Nederland nemen.

DAG 18: AMSTERDAM
Aankomst in Amsterdam en einde van een onvergetelijke reis door een prachtig groen land!

PRIJZEN PER PERSOON

GROEPSGROOTTE VERTREK 4 NOVEMBER VERTREK 25 NOVEMBER
16 personen € 3.795 € 3.945
17-18 personen € 3.695 € 3.845
19-20 personen € 3.595 € 3.745
1-persoonskamer toeslag € 740 € 740
Inschrijfgeld VG-KLM € 160 € 160

INCLUSIEF

 • Vlucht Amsterdam - San José  en Liberia- Amsterdam met KLM incl. ruimbagage en gerelateerde belastingen & heffingen
 • Rondreis per airconditioned bus, boot en losse transfers
 • I.v.m. de beschikbare bagageruimte van het vervoer ter plaatse is, naast handbagage, 1 koffer/tas per persoon van maximaal 20 kg toegestaan
 • 14 overnachtingen in sfeervolle hotels/lodges en 2 overnachtingen in viersterrenresort aan het strand
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt (met uitzondering van verblijf Tortuguero op basis volpension)
 • Welkomstdiner
 • Excursie Irazu vulkaan
 • Salsa les
 • Boottocht naar en verblijf in Tortuguero Nationaal Park
 • Excursieprogramma in Tortuguero zoals beschreven
 • Wandeling door Tirimbina Rainforest met de langste hangbrug van Costa Rica
 • Hangbruggenwandeling in La Fortuna
 • Arenal Oasis Nighttour
 • Caño Negro Wildlife Refuge inclusief lunch
 • Bezoek aan hotsprings in La Fortuna
 • Boottocht over de Tarcoles rivier om krokodillen te spotten
 • Bezoek aan en wandeling in Nationaal Park Manuel Antonio
 • Canopytour in Monteverde
 • Paardrijden in Rincón de la Vieja
 • Entree tot de Spa in Rincón de la Vieja (inclusief vervoer)
 • Barbecue diner inclusief twee drankjes onder de sterrenhemel midden in Nationaal Park Rincón de la Vieja
 • Wandeling langs de vulkanische activiteiten van Las Pailas in Nationaal Park Rincón de la Vieja
 • Entreegelden voor Nationale Parken Tortuguero, Manuel Antonio en Rincón de la Vieja
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 17
 • Reisbegeleiding VG-KLM
 • Fooien, exclusief housekeeping.
 • Reserveringskosten

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

REIS MET VERTREK OP 4 NOVEMBER REIS MET VERTREK OP 25 NOVEMBER
Ed van Meeuwen Ingrid Bouma
E-mail: ed.van.meeuwen@vg-klm.nl E-mail: ingrid.bouma@vg-klm.nl
Telefoon: 023-539 20 31/06-534 70 918 Telefoon: 06 483 29 557

INSCHRIJVEN
De reis met vertrek op 4 november is volgeboekt.
Voor de reis met vertrek op 25 november kunt u vanaf woensdag 27 maart - 10 uur inschrijven.
LET OP: De één-persoonskamers zijn op aanvraag!

      VERTREK 4 NOVEMBER - COSTA RICA-1

      VERTREK 25 NOVEMBER - COSTA RICA-2

Back to top