U bent hier:

25A: Rondreis Sri Lanka – 29 januari 2025

ALGEMEEN
Wist u dat Sri Lanka ‘Gezegend Eiland’ betekent? Een toepasselijke naam, want Sri Lanka is gezegend met vele hoogtepunten. Allereerst culturele hoogtepunten zoals koninklijke steden en talrijke tempels waar de Sri Lankanen met bloemenoffers hun Boeddha vereren. Maar het eiland is ook gezegend met berglanden en tropische natuur vol bijzonder wildlife.
Ooit weleens oog in oog gestaan met olifanten? In Sri Lanka is de kans bijzonder groot. De glooiende, frisgroene theeplantages vormen het perfecte decor om een kopje Ceylonthee, made in Sri Lanka, te drinken.
En tot slot is het land ook nog eens gezegend met een fantastische kustlijn. In de idyllische vissersplaatsjes aan de kust wuiven de kokospalmen aan de goudgele stranden u tegemoet. Een gezegend land dat werkelijk alles te bieden heeft! Na een bezoek aan deze ‘Parel van de Indische Oceaan’ zult u dit unieke eiland met haar lieve, gastvrije bevolking voor altijd in uw hart gesloten hebben.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1 en 2: AMSTERDAM – DUBAI – COLOMBO - NEGOMBO

Het is zo ver, we vertrekken richting het prachtige Sri Lanka! Bij aankomst op de luchthaven (dag 2 in de ochtend) staat onze lokale gids voor ons klaar. Hier staat ook een transfer te wachten om ons naar Negombo te brengen.
De rest van de dag is voor eigen invulling. In de avond genieten we van een gezamenlijk BBQ-diner.
Diner inbegrepen..

DAG 3: BOOTTOCHT OVER HET NEDERLANDSE KANAAL
’s Ochtends worden we bij het hotel opgehaald voor een boottocht over het Nederlandse Kanaal, ook wel bekend als het Hamilton Kanaal. Dit is een fascinerende waterweg die tijdens de kolonisatie fungeerde als aanvoerroute voor het Nederlandse bestuur. Tijdens de boottocht varen we door Waikkal en is er de mogelijkheid om diverse vogelsoorten, zoals steltlopers, prachtige ijsvogels en zeldzame bonte ijsvogels te ontdekken.
De boot volgt een route via het kanaal, dat deels door zee gaat, en vaart in de richting van Negombo. Daar is tijd om te winkelen. Vervolgens stappen we weer aan boord van de boot en keren we terug naar Waikkal.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 4: NEGOMBO – MIHINTALE - ANURADHAPURA
Vandaag vertrekken we richting Mihintale, waar het boeddhisme voor het eerst in Sri Lanka werd geïntroduceerd. Mihintale wordt beschouwd als de bakermat van het boeddhisme in Sri Lanka. De rots is bezaaid met heiligdommen en rotswoningen. Een grote trap van 1.840 treden gemaakt van granieten platen van 15' breed leidt naar de top, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over het omringende landschap.
We overnachten in de Koningsstad Anuradhapura.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 5: ANURADHAPURA - SIGIRIYA
Anuradhapura is een UNESCO Werelderfgoedlocatie en een must-see bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Anuradhapura, gelegen in de noordelijke centrale vlakte van Sri Lanka, is een belangrijke stad met een rijke culturele en historische betekenis. Het was de eerste hoofdstad en ongetwijfeld de grootste stad van het oude Ceylon. Vandaag staat er een fietstour op het programma.
Ontbijt en diner inbegrepen.
 Enkele hoogtepunten van Anuradhapura zijn:

 • Sri Maha Bodhi (Heilige Bo-Boom): Deze boom werd als een zaailing van de boom gebracht waar Prins Siddhartha verlichting bereikte. Het is meer dan 2200 jaar oud en is de oudst historisch gedocumenteerde boom ter wereld.
 • Het Bronzen Paleis (2e eeuw v.Chr.): De 1600 stenen zuilen die je ziet, zijn alles wat overblijft van een prachtig meerdere verdiepingen tellend verblijf voor monniken.
 • Ruwanweliseya (2e eeuw v.Chr.): Dit is de beroemdste van alle dagoba’s (stoepa’s). Oorspronkelijk had het de perfecte ‘bubbelvorm’, maar moderne restauratie heeft dit niet nauwkeurig kunnen reproduceren.
  Het ‘Samadhi’ Boeddhabeeld (4e eeuw n.Chr.): Dit is een van de beroemdste beelden en toont Boeddha in een staat van diepe meditatie.
 • Isurumuniya Rotstempel (3e eeuw v.Chr.): Deze tempel staat bekend om zijn rotstekeningen.
  Aan het einde van de middag brengt de bus ons naar Sigirya waar we vervolgens dineren en overnachten.

DAG 6: SIGIRIYA
In de ochtend zal de transfer ons naar het schilderachtige dorp Hiriwadunna brengen. Hier ervaart u het dorpsleven terwijl u wandelt door de nabijgelegen bossen en aan boord stapt van een ossenkar, een eeuwenoud vervoersmiddel.
Op de terugweg naar Sigiriya kunnen we het 5e-eeuwse Sigiriya rotsfort, dat op de werelderfgoedlijst staat, beklimmen. Het is gebouwd door koning Kashyapa (477-495 n.Chr.). De 'Leeuwenrots' biedt een prachtig uitzicht over de omgeving terwijl u struint langs de ruïnes die op de rots te vinden zijn. Een slotgracht, stadsmuur en uitgestrekte tuinen, waaronder de beroemde watertuinen, omringen de basis van de rots. Bezoek daarnaast ook de wereldberoemde schilderingen van de 'Hemelse maagden' van Sigiriya, die zich in een beschutte hoek van de rots bevinden en bereikbaar zijn via een wenteltrap.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 7: POLONNARUWA & NATIONAAL PARK MINNERIYA
Klaar om vandaag de indrukwekkende ruïnestad Polonnaruwa te gaan ontdekken? Zorg dat u gemakkelijke kleding aantrekt, want voor de stadstour stappen we op de fiets. Bewonder de restanten van het koninklijk paleis, waarbij het enorme bad van de koning u genoeg voorstellingsvermogen zal geven hoe het leven in het paleis er vroeger uit heeft gezien. Ook de liggende Boeddha en het beeld van Parakramabahu komen voorbij.
’s Middags rijden we met de transfer door naar nationaal park Minneriya, waar een safari op ons staat te wachten. Er kunnen hier veel verschillende dieren worden gespot, denk aan krokodillen, herten, apen, maar ook kunnen we hier, als we geluk hebben, olifanten in het wild zien!
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 8: SIGIRIYA - KANDY
Op weg naar Kandy brengen we een bezoek aan Matale. Dit is een landbouwgebied met belangrijke gewassen van het eiland, variërend van thee, rubber en groenten tot specerijen. We stoppen bij een specerijentuin waar we de therapeutische waarden van specerijen en processen onder het genot van een verfrissend kopje kruidenthee bekijken. Iedereen krijgt een heerlijke hoofd- en schoudermassage van 5 minuten. Zo kunnen we helemaal relaxt doorreizen naar Kandy!
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 9: KANDY
Vandaag staat een bezoek aan Peradeniya op het programma. Deze prachtige tuin ligt op 4 mijl afstand van Kandy. Het werd oorspronkelijk aangelegd als een lusttuin door een Sinhalese koning en later uitgebreid door de Britten. De tuin beslaat ongeveer 147 hectare en is een paradijs voor wandelaars, met goed onderhouden gazons, paviljoens, een achthoekige serre, een varenkwekerij, een reusachtige Javaanse vijgenboom en talloze bloembedden. De grootste trekpleister is het orchideeënhuis.
Na het bezoek aan Peradeniua brengt de bus ons terug naar Kandy.
We maken een stadstour door Kandy. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en staat op de Werelderfgoedlijst. Struin langs de bazaar of bezoek een edelsteenmuseum. Natuurlijk mag ook de beroemde Tempel van de Tand niet ontbreken. Hier wordt de linkerbovenhoektand van Boeddha bewaard.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 10: TREINREIS KANDY - NANU OYA - NUWARA ELIYA
Geniet van een schilderachtige treinrit van Kandy naar Nanu Oya (duur: ongeveer 4 uur).
Vervolgens worden we per bus transfer van Nanu Oya naar Nuwara Eliya gebracht.
Bezoek Nuwara Eliya. Vanwege het verkwikkende bergklimaat en het prachtige landschap is Nuwara Eliya het meest populaire heuvelresort van Sri Lanka. Het is ook het hart van het theeland van Sri Lanka, waar een aanzienlijk deel van 's werelds beste thee wordt geproduceerd. De hoogste berg van Sri Lanka, Pidurutalagala (8282 voet), bevindt zich hier.
We bezoeken een theetuin en een theefabriek, waar de beste thee ter wereld wordt geproduceerd. Hier kunt u alles leren over het productieproces van thee. U kunt ook zien hoe thee wordt beoordeeld. Proef een kopje pure Ceylon-thee in de fabriek.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 11: NUWARA ELIYA - UDAWALAWE - TISSAMAHARAMA
Vandaag vertrekken we naar Udawalawe, maar voordat we hier aankomen, staan er nog prachtige stops op het programma. Breng een bezoek aan Ella, een schattig klein dorpje met leuke souvenirwinkeltjes. Vanuit Ella wandelen we naar de top van Little Adam’s Peak. De klim is zeker het uitzicht op de top waard! Optioneel kunt u met een zip line naar beneden. Daarna bezoeken we de indrukwekkende Nine Arches Bridge. Loop eroverheen en misschien hebben we wel het geluk om een trein te zien!
De reis vervolgt zich naar de Rawana Falls. Dit is één van de breedste watervallen in Sri Lanka en zeker een bezoekje waard. Bezoek vervolgens Buduruwagala. De naam Buduruwagala betekent de rots met het Boeddhabeeld en dat is precies wat het is. De grote beelden van Buduruwagala dateren uit de 9e of 10e eeuw. De centrale figuur van de groep is Boeddha, 15,5 meter lang van top tot teen. We rijden er door een junglegebied naartoe, waarna u niet verwacht opeens het gezicht van het Boeddhabeeld tevoorschijn ziet komen.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 12: YALA NATIONAL PARK
We brengen vandaag een bezoek aan Yala National Park, een van de meest spectaculaire safari bestemmingen in Sri Lanka. Hier kunt u genieten van een onvergetelijke ervaring in de wilde natuur, omringd door een diversiteit aan flora en fauna. Yala National Park is vanwege zijn uitgestrekte savannes en dichte bossen de thuisbasis van vele bedreigde diersoorten zoals de Sri Lankaanse luipaard, Aziatische olifanten en verschillende soorten vogels.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 13: TISSAMAHARAMA -GALLE - KALUTARA
Reisduur 2.5 uur / Reisafstand 135 kmDe reis is niet compleet voordat we een bezoek hebben gebracht aan Galle. Dit is een oude VOC-stad met o.a. het beroemde Fort Galle, een Nederlands stukje geschiedenis in het verre Sri Lanka. Het is één van de best bewaarde forten in Azië uit de koloniale periode. Hoewel de Portugezen het fort bouwden in 1598 werd het door de Nederlanders compleet vernieuwd in 1665 en dit wordt duidelijk door alle Nederlandse namen die u terugziet. Hierna volgt een bezoek aan de Madu Rivier, een lagune met honderden eilanden die een idyllische omgeving biedt.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 14: WALVISSEN SPOTTEN
Vandaag zien we misschien wel de meest indrukwekkende dieren uit het water in levende lijve, walvissen! Bij aankomst in Mirissa stappen we aan boord van een boot. De zon glinstert op het water terwijl onze ogen speuren naar de eerste tekenen van deze reuzen. En dan, daar is het: een gigantische staartvin die uit het water omhoog schiet. Naast walvissen kunt u ook dolfijnen en, met heel veel geluk, zelfs schildpadden spotten. Na alle indrukken hebben we de mogelijkheid om even rustig bij te komen op het strand. De rest van de dag is namelijk voor eigen invulling.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 15: KALUTARA - COLOMBO
Vandaag brengen we de dag door in Colombo, een stad die zich in rap tempo ontwikkelt. Overal schieten wolkenkrabbers uit de grond, waar ooit oude gebouwen stonden. Toch blijft in sommige delen de charme van het oude Colombo behouden. Maar er is meer te ontdekken, zoals de Pettah bazaar. Hier kunt u naar hartenlust onderhandelen en koopjes scoren. De kleurrijke straten van de Pettah-markt zijn een ware belevenis. Dwaal door de straten en bewonder de statige huizen van de welgestelden of bewonder juist de oude klokkentoren en de Brit koloniale architectuur. Deze gebouwen vertellen het verhaal van een vervlogen tijdperk.
Ontbijt en diner inbegrepen.

DAG 16: COLOMBO - AMSTERDAMV
Vandaag is helaas onze prachtige reis door Sri Lanka ten einde gekomen. De transfer zal ons naar de luchthaven brengen voor de vlucht terug naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

GROEPSGROOTTE PRIJS P.P.
21-24 personen € 2.639
1-persoonskamer toeslag € 530
Inschrijfgeld VG-KLM € 95

INCLUSIEF

 • Vlucht Amsterdam – Colombo in Economy Class v.v. Emirates 
 • Luchthavenbelastingen
 • Vliegbelasting a € 29,00
 • Ruimbagage 25 kg
 • 1 stuk handbagage van max. 7 kg
 • Touringcar met airconditioning gedurende de gehele reis
 • Safari door Yala & Minneriya National Park
 • Fietsen in Polonnaruwa & Anuradhapura
 • 14 nachten verblijf in hieronder genoemde hotels of gelijkwaardig
 • Programma op basis van halfpension, beginnend bij het diner op de dag van aankomst en eindigend bij het ontbijt op de dag van vertrek. Totaal 14 x ontbijt en 14 x diner.
 • 1 of 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
 • Welkomstdrankje in elk hotel
 • Voor iedere deelnemer geprinte reispapieren met alle informatie en kofferlabels
 • Nederlandssprekende gids ter plaatse
 • Fooien, exclusief housekeeping
 • Entreegelden
 • Toeristenbelasting
 • Inclusief TUISmilePlus pakket
 • Reisbegeleiding VG-KLM
 • Reserveringskosten

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Ed van Meeuwen
E-mail: ed.van.meeuwen@vg-klm.nl
Telefoon: 023-539 20 31 / 06-534 70 918

INSCHRIJVEN
U kunt voor deze reis vanaf 21 juni - 10:00 uur inschrijven.

      INSCHRIJVEN

Back to top