U bent hier:

25B - Cultuurreis China - 4 maart

ALGEMEEN
Vanuit de westerse wereld gezien is China altijd een ver en mysterieus land geweest. De mannen droegen er vlechten en lieten zich in draagstoelen verplaatsen en voor de vrouwen waren de kleine gebonden voetjes een teken van schoonheid. Iedereen dronk er thee en er werd met stokjes gegeten. Je moet China zelf gezien hebben om te ervaren wat zich aan de andere kant van de wereld heeft afgespeeld. Niet alleen in voorbije eeuwen, maar zeker in de laatste decennia. Zo hebben de nauwere contacten met de rest van de wereld sterk meegewerkt aan de enorme veranderingen op allerlei gebieden. Maar de duizenden jaren oude historie en cultuur zijn niet vergeten. De toch altijd wat mysterieuze sfeer, is gebleven en dat maakt een bezoek aan China tot een unieke beleving van heden en verleden.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM - BEIJING

Eindelijk is het zo ver, we vliegen vanuit Nederland naar China! Gezien de vertrektijd komen we op dag 2 aan in Beijing.

DAG 2: AANKOMST IN BEIJING
Onze lokale assistent verwelkomt ons op de luchthaven van Beijing. Hier staat transfer bus te wachten, die ons naar het hotel zal begeleiden. Na aankomst in het hotel is de middag ter vrije besteding. In de avond genieten we samen met de medereizigers van een Chinees welkomstdiner met op het menu Peking Eend.
Diner inbegrepen

DAG 3: PLEIN VAN HEMELSE VREDE EN TEMPEL VAN DE HEMEL
Daar staan we dan, op het immense Plein van de Hemelse Vrede (Tian’an Men-plein), omringd door communistische gebouwen uit de jaren vijftig. Met in het midden het mausoleum van Mao Zedong.
Op deze dag brengen we ook een bezoek aan de Verboden Stad. Hier woonden gedurende 500 jaar 24 keizers uit de Ming- en Qingdynastie. De muur, de uitkijkposten en de gracht rondom waren duidelijk; bezoekers werden niet op prijs gesteld. Pas sinds 1925 mag het 'het normale volk’ naar binnen. En daar zien we gerestaureerde felgekleurde paviljoens, troonzalen en binnentuinen, eeuwenlang het exclusieve domein van het keizerlijke hof. De dag wordt afgesloten bij de kleurrijke Tempel van de Hemel (Tian Tan), een van de grootste tempelcomplexen van China.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 4: DE CHINESE MUUR
Vandaag krijgen we een tour over de Chinese Muur. Het eerste deel van de muur werd gebouwd in 200 v.C. als verdedigingsmuur voor legers uit het Noorden. Het overgebleven deel van de muur waar je overheen loopt, is echter wat later gemaakt, tussen 1368-1644. Na de lunch rijden we terug naar het centrum van Beijing, waar we de Panjiayuan rommelmarkt zullen bezoeken. Dit is de grootste, goedkoopste en populairste markt in China. Hier worden veel tweedehands goederen verkocht. De dag zal eindigen met een diner bij een lokaal restaurant.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 5: TREINREIS NAAR XI’AN
Een mooi begin van de dag, met een bezoek aan het Zomerpaleis. Wandelen over de paden door perfect aangelegde tuinen en langs de oevers van het kunstmatig aangelegde meer; op deze serene plek vonden de keizers en hun gevolg de nodige rust en verkoeling. We zien er tempels, paleizen, bruggen, hallen en pagodes. De Lange Galerij met kleurrijke schilderingen is een must-see. De Hal van de Zee der Wijsheid, de Hal van de Wegdrijvende Wolken, het Paviljoen van de Edele Wolken en de Hal van Jade Rimpelingen: mooie, tot de verbeelding sprekende namen! Hierna rijden we naar het station voor de rit per hogesnelheidstrein naar Xi’an. Na een treinreis van ongeveer 4½ - 6 uur komen we aan in Xi’an waar een heerlijk diner klaar staat in een lokaal restaurant. Na het diner brengt de bus ons naar het hotel.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 6: XI’AN
Zo’n 8.000 soldaten, ontelbaar veel bronzen wapens, rijtuigen en honderden paarden: alle aandacht voor het beroemde Terracottaleger. Xi’an was de zetel van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi (259 v.Chr.-210 v.Chr), stichter van de Qin-dynastie. Als alleenheerser van China (en ongelooflijk bang voor de dood) gaf hij opdracht tot de vervaardiging van dit enorme stenen leger, dat na zijn dood zijn graf moest bewaken. Het is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de vorige eeuw. Wist u dat keizer Qin Shi Huangdi ook het startsein gaf om alle losse stukken muur in China tot één muur (de Grote Chinese Muur) aaneen te bouwen?. Na de lunch maken we een ontspannen wandeling door de moslimwijk van Xi’An. Hier vinden we de Grote Moskee, de Drumtoren en de Klokkentoren. Daarnaast hebben we hier de kans om lokale specialiteiten te proeven op de markten. Het wordt immers niet voor de niks ‘een straat voor fijnproevers’ genoemd.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 7: TREINREIS NAAR CHENGDU
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Stadsmuur van Xi’An. Het fort is een van de oudste, grootste en best bewaarde Chinese stadsmuren. Daarna gaan we naar de binnenplaats van de Goa Familie, een architecturaal juweeltje waar we ons kunnen onderdompelen in de grootsheid van de nalatenschap van een Ming-geleerde. Na de lunch reizen we met de hogesnelheidstrein in 2e klasse richting Chengdu in 3-4 uur. Hier staat de bus klaar om ons naar een restaurant te brengen voor het diner. Na het diner brengt de bus ons richting het hotel.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 8: LESHAN
In de ochtend vertrekken we richting Leshan, een plaatsje dichtbij Chengdu. Hier zullen we een bezoek brengen aan de Grote Boeddha van Leshan, het grootste Boeddhabeeld ter wereld. Het 70 meter hoge beeld is een dikke, glimlachende monnik die rustig zit en zijn handen op zijn knieën laat rusten. Men gelooft dat hij Maitreya is, een Boeddha en discipel van Sakyamuni, die het boeddhisme zou hebben gesticht. Na de lunch in Leshan rijden we terug naar Chengdu, waar we een bezoek zullen brengen aan Jinli Street. Deze straat ligt ten oosten van de Wuhou-tempel van Chengdu. Het bekendste relikwiemuseum uit de Drie Koninkrijken-periode. Jinli Street staat bekend als “Eerste straat van het Shu-koninkrijk”. Om de welvaart van vroeger terug te winnen, werd het gerestaureerd en in 2004 voor het publiek geopend. Sindsdien komen vele bezoekers hier samen om te ontspannen en de traditionele gebouwen te bewonderen.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 9: CHENGDU
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het panda centrum van Chengdu, een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde reuzenpanda’s. Hier krijgen we meer te weten over hoe de reuzepanda leeft en waarom het fok programma zo belangrijk is. Na een bezoek aan dit prachtige centrum lunchen we in een lokaal restaurant. Na de lunch rijden we door naar People’s Park voor een wandeling en om de unieke levensstijl en cultuur van Chengdu te zien. Ook hier kunnen we genieten van een kopje traditionele Chinese thee in een typisch chinees theehuis. Tot slot brengen we een bezoek aan het Wenshu-klooster, de grootste en populairste boeddhistische tempel in Chengdu. Na het diner, gaan we naar de luchthaven voor de avondvlucht naar Guilin. Hier staat een transfer op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 10: LONGSHENG
Na het ontbijt vertrekken we naar Longsheng voor een bezoek aan het rijstterras van Longji, Dragon’s Backbone Rice Terraces. Dragon's Backbone Rice Terraces dankt zijn naam aan het feit dat de rijstterrassen lijken op de schubben van een draak en de berg lijkt op de ruggengraat van een draak. Het staat bekend als een van de mooiste rijstterrassen ter wereld. Aan het eind van de middag reizen we terug naar Chengdu waar het diner klaar staat in een lokaal restaurant.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 11: YANGSHUO
’s Ochtends maken we een boottocht over de Li rivier. Geniet tijdens de 83-kilometer lange boottocht van het adembenemende landschap aan beide kanten van de oever langs de rivier. Adem frisse lucht in en wordt één met de natuur. Tijdens deze tocht zal een simpele lunch geserveerd worden. Na de boottocht brengt de bus ons naar het hotel in Yangshuo. ’s Middags hebben we vrije tijd om rond te wandelen in dit charmante marktstadje. De prachtige omgeving kan te voet worden verkend of er kan een fiets worden gehuurd. Het diner zal gezamenlijk zijn in een lokaal restaurant. Hierna zullen we nog een bezoek brengen aan de Lliu Sanjie Impression Show, een absolute must-visit. Deze spectaculaire show van muziek, licht, etnische zang en dans bevindt zich in de buitenlucht.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 12: VERTREK NAAR SHANGHAI
’s Ochtends rijden we met de bus terug naar Guilin. Hier brengen we een bezoek aan de Reed Flute Cave (ook wel bekend als “Paleis van de natuurlijke kunst). Dit adembenemende natuurverschijnsel doet zijn naam eer aan. Nog zo’n indrukwekkend natuurverschijnsel dat we zeker niet mogen missen, is de Elephant Trunk Hill. Aan het eind van de middag laten we het indrukkwekkende Karstgebergte achter ons en vliegen we naar de bruisende en moderne metropool Shanghai. Met ruim 25 miljoen inwoners is het een van de grootste en rijkste steden van China en het heeft tevens de op twee na grootste haven ter wereld. Fascinerend! Na aankomst in Shanghai is de rest van de dag ter vrije besteding.
Ontbijt inbegrepen

 

DAG 13: SHANGHAI
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het oude centrum van Shanghai en de Yuyugan Garden. Hier krijgen we de kans om een idee te krijgen van de oude geschiedenis van de stad en zijn tijd voor de koloniale aanwezigheid. Vervolgens ontsnappen we aan de hectiek in de prachtige, rijkversierde Jaden Boeddha tempel, waar de wierrookstokjes non-stop branden. Sereniteit wordt ook ervaren in de weelderige 16-eeuwse klassieke Yuyuan tuin. We wandelen er langs pagodes, oude bomen en vijvers met grote bloemen, door de rotstuin, over bruggetjes en door sierlijke theehuisjes. Yu betekent in het Chinees zoveel als ‘je op je gemak voelen’… een goed gekozen naam, toch?
Na de lunch wandelen we langs de Bund, waar we een goed uitzicht hebben op de skyline van Shanghai. Sluit de dag af met een bezoek aan het Shanghai Museum East Hall (incl. audiogids).
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

DAG 14: ZHUJIAJIAO
Vandaag verlaten we de drukte van de stad en brengen we een bezoek aan de waterstad Zhujiajiao. Deze stad bevindt zich aan de rand van Shanghai. Ontdek hier de grote variëteit van bruggen uit de Ming- en Qing-dynastie, waar het dorp beroemd om is, tijdens een romantische boottocht over de kriskras door elkaar lopende waterwegen. Na de lunch rijden we terug naar het centrum van Shanghai om een bezoek te brengen aan de French Concession Area, met Franse oorsprong. De bijbehorende allure hangt er nog steeds; in de boetiekjes waar prijskaartjes in de etalages ontbreken. In de koffiebars en de kleine steegjes. En onder de platanen, met afgebladderde bast, nét als op een Frans plein. Het voelt bijna als een avond à Paris . Een aangename verrassing in hartje Shanghai.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen
 

DAG 15 VRIJE TIJD
Vandaag heeft u de mogelijkheid om Shanghai op eigen houtje te verkennen.
Ontbijt inbegrepen

DAG 16 SHANGHAI - AMSTERDAM
Aan al het moois komt een eind en zo ook aan onze reis. Vandaag vliegen we terug naar Nederland. De transfer bus haalt ons op bij het hotel om ons naar de luchthaven te brengen.
Ontbijt inbegrepen

PRIJZEN PER PERSOON

GROEPSGROOTTE INCL. KLM VLUCHTL   
19–20 personen € 3.603  
21-24 personen € 3.483  
1-persoonskamer toeslag € 530  
Inschrijfgeld VG-KLM € 182  

INCLUSIEF

  • Vlucht Amsterdam – Beijing in Economy Class met KLM
  • Vlucht Shanghai - Amsterdam in Economy Class met KLM
  • Luchthavenbelastingen
  • Vliegbelasting a € 29,00
  • 1 stuk handbagage van max. 12 kg (volgens voorwaarden vlucht)
  • Touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma (airco)
  • Alle eerste entreegelden voor alle bezienswaardigheden
  • Tickets voor de hogesnelheidstrein tussen Beijing-Xian & Xian-Chengdu op basis van 2e klasse
  • Binnenlandse vluchten van Chengdu naar Guilin en van Guilin-Shanghai inclusief 20 kilo ruimbagage p.p.
  • 4 flesjes mineraalwater per persoon per dag
  • 14 nachten verblijf in onderstaande hotels of gelijkwaardig
  • Hotelverzorging op basis van logies en ontbijt
  • Overige maaltijden volgens dag beschrijving, voornamelijk volpension inclusief frisdrank
  • Fooien exclusief housekeeping
  • Toeristenbelasting
  • Ruimbagage 23 kg (KLM)
  • 1 of 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
  • Voor iedere deelnemer geprinte reispapieren met alle informatie en kofferlabels
  • Nederlandssprekende reisleider meereizend vanaf Amsterdam- inclusief TUISmilePlus pakket
  • Reisbegeleiding VG-KLM

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Corrie de Jong    
E-mail: corrie.de.jong@vg-klm.nl     
Telefoon: 06 515 35 614    

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 2 augustus 10:00 uur, inschrijven voor één of twee personen.

      INSCHRIJVEN

Back to top