U bent hier:

25F: Rondreis Noordkaap - 3 juni

ALGEMEEN
Ga mee op een onvergetelijke rondreis naar het uiterste noorden van Europa! Tijdens deze unieke reis ontdekken we de indrukwekkende Noordkaap, de schilderachtige Lofoten-eilanden en het magische Lapland.
Dit is een avontuur voor natuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar de ultieme noordelijke ervaring.
We verkennen de traditionele Sami-cultuur, verkennen en genieten van uitgestrekte landschappen. We reizen we naar de Noordkaap, waar u het gevoel van het 'einde van de wereld' ervaart met een spectaculair uitzicht over de Arctische Oceaan.
We bezoeken de betoverende Lofoten-eilanden, bekend om hun dramatische bergen, idyllische vissersdorpjes en kristalheldere fjorden.
Kortom, u bent van harte uitgenodigd mee te gaan op deze prachtige reis.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM - ROVANIEMI

Vandaag is het zover! De rondreis door de Noordkaap, Lapland en Lofoten gaat van start. Het startpunt van deze rondreis is Fins Lapland waar u meteen uw horloges een uur vooruit zet. U zult meteen doorhebben dat u in het land van de Kerstman bent aangekomen, zelfs in hartje zomer is de kerstsfeer niet te missen! We maken ons klaar voor de rit naar het hotel in Rovaniemi waar we zullen overnachten. In het hart van Rovaniemi, Lordi’s Square, vindt u winkels, gezellige restaurants en cafés waar u zich vast en zeker zult vermaken! Neem bij aankomst in de stad zeker de tijd om deze te verkennen.
Overnachting in Rovaniemi.

DAG 2: ROVANIEMI – IVALO
Afstand ca. ca. 290 km
Goedemorgen, vandaag begint onze reis door dit prachtige landschap pas echt! Na het ontbijt laten we Rovaniemi achter ons en vertrekken we met een prachtige route naar Ivalo. Onderweg maken we een stop bij het officiële dorp van de kerstman, Santa Claus Village. Een unieke ervaring waar u ook de mogelijkheid heeft om de Kerstman te ontmoeten. Wist u dat de Kerstman elk jaar ongeveer een half miljoen brieven ontvangt? Maak vrienden en familieleden blij door bij Santa Claus Village een brief van de Kerstman te bestellen. Deze wordt dan voor Kerstmis verzonden. Hierna vervolgen wij onze weg.
Lapland staat onder andere bekend om zijn rendierboerderijen. Een bezoek aan een rendierboerderij mag dan ook niet ontbreken. Tijdens ons bezoek worden de rendieren in de paddock gevoerd en wordt er uitleg gegeven over de rendierhouderij. Dan is het tijd om de Lapse lasso te pakken en onder begeleiding van de gastheer te oefenen met het gooien van de lasso. U krijgt ook een kijkje in de schemerige Lapse hut. In het idyllische oude huisje kunt u genieten van een kopje koffie en meer praten over rendieren en Sámi. Wat een unieke en veelzijdige ervaring!
We verlaten de rendierboerderij en rijden door naar ons hotel in Ivalo waar we zullen genieten van een heerlijk diner en overnachten.

Goed om te weten:
In de zomer zijn alle rendieren vrij in het bos, omdat ze hun natuurlijke dieet nodig hebben om sterk en gezond te zijn voor de volgende winter. Een rendierboerderij heeft meestal wat rendieren (3-4) op de boerderij die bezoekers kunnen zien, voeren en foto's van kunnen maken.

DAG 3: IVALO - HONNINGSVÅG
Afstand ca. ca. 447 km
We genieten deze ochtend van een heerlijk ontbijt en maken ons dan klaar voor een lange maar spectaculaire rit. Langzaamaan laten we de wondere wereld van Finland achter ons en komt de prachtige natuur van Noorwegen ons tegemoet. Onderweg zullen wij een bezoek brengen aan het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida. Tijdens dit bezoek leren we meer over de Sámi-cultuur en de Noordse natuur. Hierna vervolgen wij onze reis richting Noorwegen. Onderweg maken we nog een korte stop bij de witte, houten kerk van Kistrand. De rit eindigt in Honningsvåg, gelegen op het eiland Magerøya in het uiterste noorden van Noorwegen. Magerøy betekent in het Sámi steile, schrale kust, wat tekenend is voor het kale, boomloze toendra-landschap. Deze plek staat onder andere bekend als dé toegangspoort tot de Noordkaap. Aangekomen bij ons hotel in Honningsvåg genieten we van een heerlijk diner.
Na het avondeten is het tijd voor een bezoek aan het uiterste noorden van Noorwegen: de Noordkaap. Dit is ook een uitstekend moment om te genieten van de middernachtzon. De Noordkaap is schitterend als het weer een beetje mee zit, want het kan soms flink spoken op deze ruige plek waar de Atlantische Oceaan de Noordelijke IJszee ontmoet. Ondanks dat we hier niet alleen zijn, is het een hele bijzondere ervaring om aan het ‘eind van de wereld’ te zijn. Het entreebewijs geeft ons ook toegang tot het Nordkapp bezoekerscentrum voor meer informatie over deze bijzondere plek. Na dit indrukwekkende bezoek keren we terug naar het hotel waar u na een intensieve dag waarschijnlijk heerlijk zult overnachten.

DAG 4: HONNINGSVÅG – ALTA
Afstand ca. ca. 211 km
Er staat alweer een schitterende nieuwe dag op het programma! Vandaag laten we Honningsvåg achter ons en reizen we door naar Alta. Door het gebrek aan bomen kunt u tijdens de rit in het noorden ver kijken. Een enorme uitgestrekte kale vlakte met regelmatig een rendierkudde. Houd uw ogen dus goed open! De Sami zijn duidelijk aanwezig in dit gebied. Naarmate u zuidelijker komt, wordt het gebied groener en bosrijker. Alta is een rustige stad gelegen aan de gelijknamige fjord. Alta staat onder andere bekend om de Northern Lights Cathedral. Dit is een indrukwekkend stukje moderne bouwtechniek waar u kunt leren over het Noorderlicht. Het meest centrale punt van Alta is het winkelcentrum. Hier bevinden zich ook wat restaurants en cafés. Aangekomen in de stad kunt u ervoor kiezen om te genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft en lekker bij te komen van de prachtige rit, of juist op onderzoek te gaan in de buurt van het hotel.
Overnachting in Alta.

DAG 5: ALTA – TROMSØ
Afstand ca. ca. 275 km
Naar deze stad heeft u vast en zeker uitgekeken. We laten vandaag namelijk Alta achter ons en vertrekken naar Tromsø! In ongeveer 5 à 6 uur reist u naar Tromsø. Onderweg komen we wederom mooie landschappen, vergezichten en af en toe een kudde rendieren tegen. Om de reis extra speciaal te maken hebben we vandaag twee ferry overtochten. De eerste ferry overtocht is van Olderdalen naar Lyngseidet, gelegen aan het Lyngenfjord. Hierna volgt de ferry van Svenby naar Breivikeidet. Wat een unieke en mooie manier van transport! Na een fantastische route komen we aan in Tromsø. De universiteitsstad Tromsø is knus en charmant en heeft vele gezellige restaurants en pubs. Ook de omgeving van Tromsø heeft veel moois te bieden. De kleurige woningen en ijszeekathedraal zijn een waar boegbeeld van de stad. Geniet van lokale gerechten en lekkere drankjes in de restaurants en bars. Struin heerlijk rond door de stad en bezoek een van de interessante musea. Wat een unieke reis is dit ook eigenlijk!
Overnachting in Tromsø.

DAG 6: TROMSØ - VESTERÅLEN
Afstand ca. ca. 320 km
Goedemorgen! Bent u klaar voor een nieuwe dag vol avonturen? Na het ontbijt vertrekken we naar de eilandengroep Vesterålen. Ook vandaag reizen we middels een ferry. Een leuke aanvulling op de reis! Sluit uw ogen terwijl u geniet van het suizen over de golven of houdt ze juist open om de prachtige omgeving in u op te nemen! Houdt uw camera maar bij de hand want hier zijn genoeg prachtplaatjes te schieten! Aangekomen op de eilandengroep Vesterålen komt u helemaal tot rust. Hier vindt u idyllische landschappen met witte stranden, ruige kusten en oude vissersdorpjes. Een ander belangrijk kenmerk van deze plek is dat er walvissen voorkomen! De walvissen trekken veel toeristen naar plaatsen als Andenes. Andenes is de walvishoofstad van Noorwegen. Het voedselrijke water in deze regio trekt verschillende soorten walvissen aan. In de zomermaanden zijn er potvissen te bewonderen, maar ook orka’s en grienden worden soms gespot. Ook de papegaaiduiker met zijn felgekleurde oranje snavel komt hier veel voor, net als zeearenden, otters en zeehonden. Kunt u de dieren spotten? Wat een heerlijke dag omringd met de prachtige flora en fauna van het land! Overnachting in Vesterålen.

Goed om te weten:
Het is aan te raden om zeeziektepillen mee te nemen voor vandaag als u hiervoor gevoelig bent. De veerboot vaart namelijk op open zee.

DAG 7: VESTERÅLEN – LOFOTEN
Afstand ca. ca. 356 km
In de ochtend genieten we van een heerlijk ontbijt en maken we ons klaar voor de rit van eilandengroep Vesterålen naar eilandengroep Lofoten. Vergeet ook bij deze rit niet om naar buiten te kijken terwijl de prachtige landschappen aan ons voorbij vliegen. Aangekomen bij de Lofoten zult u zich verbazen door flora en fauna. Het smaragdgroene water in combinatie met de ruige bergtoppen en rustige baaien zullen u vast en zeker verrassen.
Wat een bijzonder verschil qua landschap met de andere plekken die u tot nu toe gezien heeft! Lofoten wordt gekenmerkt door de visindustrie. Kijk dan ook zeker niet verrast op als u her en der visser en vissershuisjes voorbij ziet komen. Uiteraard mag een bezoek aan het toeristische vissersdorpje Reine niet ontbreken. Dit is volgens velen het mooiste dorp van de Lofoten. Het dorpje wordt afgetekend tegen een aantal steile pieken en is veelvuldig gefotografeerd voor ansichtkaarten als symbool voor de Lofoten. Hierna brengen we een bezoek aan Svolvær. Dit is de schilderachtige hoofdstad van de Lofoten met rood geschilderde huizen en ontelbare stokvisrekken. Doordat we vannacht op de Lofoten verblijven kunnen we de eilandengroep vandaag volop verkennen. Trek erop uit en ontdek afgelegen baaien, zandstranden en pittoreske vissersplaatsjes. Misschien waagt u zich wel aan een nachtelijke wandeling. Het licht van de middernachtzon is dan werkelijk fenomenaal. De gezellige sfeer zal u meteen doen thuis voelen! Overnachting op de Lofoten.

Goed om te weten:
De volgorde van het programma vandaag kan wisselen (afhankelijk van de locatie van ons hotel). Meestal verblijven we op de Lofoten in de omgeving van Svolvær of Leknes.
Bij verblijf in Marina Hotel dineren we in een restaurant nabij ons hotel.

 

DAG 8: LOFOTEN – KIRUNA
Afstand ca. ca. 379 km
Na het ontbijt in ons hotel verlaten we Noorwegen en gaan we grens over naar Zweden. We vertrekken vandaag naar de bijzondere mijnstad Kiruna. Deze plaats is letterlijk in beweging. De stad heeft te maken met grondverzakkingen veroorzaakt door de mijnbouw en wordt stukje bij beetje ‘opgepakt en verplaatst’. Zo wordt de hele stad vier kilometer opgeschoven op kosten van het staatsmijnbedrijf, een miljarden operatie. De mijn in Kiruna is de grootste ondergrondse ijzerertsmijn ter wereld. De mijnbouw gaat hier tot wel 1365 meter onder de grond met op afstand bedienbare machines en zelfrijdende treinen. Wat een operatie! Vandaag genieten we van ons laatste gezamenlijke diner.
Overnachting in Kiruna.

DAG 9: KIRUNA – ROVANIEMI
Afstand ca. ca. 355 km
Goedemorgen! Geniet van een heerlijk ontbijt en maak u klaar voor alweer de laatste dag tijdens deze rondreis. We verlaten de bewegende stad Kiruna en reizen terug naar de ‘hoofdstad’ van Lapland, Rovaniemi. Onderweg brengen wij een bezoek aan het Ice Hotel. Dit is het eerste permanente ijs- en sneeuwhotel ooit gebouwd. Hier zien we onder meer een kunsttentoonstelling met handgesneden ijssculpturen en de beroemde Ice Bar. Na dit indrukwekkende bezoek zullen wij onze weg vervolgen naar Rovaniemi. Aangekomen in het hotel verwerken we alle indrukken van Finland, Noorwegen en Zweden. Vanavond bent u lekker vrij om een restaurant uit te kiezen.
Overnachting in Rovaniemi.

DAG 10: ROVANIEMI - AMSTERDAM
Aan al het moois komt een eind, helaas zo ook aan deze rondreis. Denk tijdens het inpakken van de koffers nog eens na over alles wat we hebben mogen zien en doen. U snapt nu vast waarom zoveel mensen verliefd worden op deze prachtige landen.

PRIJZEN PER PERSOON:

GROEPSGROOTTE      
16 - 17 personen € 3.093    
18 - 19 personen € 2.890    
20 - 25 personen € 2.705    
1-persoonskamer toeslag € 600    
Inschrijfgeld VG-KLM € 115    

INCLUSIEF

  • Inclusief vluchten Amsterdam – Helsinki – Rovaniemi vv met Finnair
  • Ruimbagage 20 kg
  • Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhangelijk van groepsgrootte)
  • Veerbootovertochten
  • Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels inclusief ontbijt
  • 5 x diner
  • Bezoek aan Rovaniemi en Santa Claus Village
  • Op bezoek bij de Samí en hun rendieren in Fins Lapland
  • Leer meer over de Samí-cultuur in het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida
  • Geniet van de middernachtzon tijdens een bezoek aan de Noordkaap (inclusief certificaat)
  • De charmante stad Tromsø
  • Onvergetelijke natuurervaring op de Lofoten
  • Indrukwekkende eilandengroep Vesterålen
  • Bezoek het Ice Hotel nabij de mijnstad Kiruna
  • Entreegelden volgens programma
  • Reserveringskosten
  • VG-KLM reisbegeleiding
  • Ervaren chauffeur / reisleider (Engels sprekend)

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Tom Gastelaars  
E-mail tom.gastelaars@vg-klm.nl  
telefoon 06 517 48 039

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 27 september 2024 – 10:00 uur, inschrijven voor één of twee personen.

      INSCHRIJVEN

Back to top