U bent hier:

25G: Rondreis Zuid Ierland - 6 juli

ALGEMEEN
Bruisende steden, karakteristieke dorpjes en betoverend mooie natuurgebieden!
Ierland is het land van mystiek, verlangen en melancholie. Hier is de sfeer van het Keltische verleden nog tastbaar aanwezig in talloze prehistorische steencirkels, round towers, high crosses en abdij ruïnes. Het eiland staat bol van de tradities: oude legendes worden in de pubs boeiend verteld en het traditionele Iers, het Gaelic, wordt nog steeds gesproken. Bruisende steden als Dublin en Galway en karakteristieke dorpjes liggen in een decor dat gevormd wordt door betoverend mooie, groene natuurgebieden en spectaculaire rotskusten.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM - CORK

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Cork. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar het centrum van Cork. De binnenstad ligt op een eiland tussen twee kanalen. Hier zullen we een stadsrondrit maken. De vriendelijke inwoners van Cork zijn maar wat trots op hun stad. Het draait allemaal om lekker eten, krachtige muziek en kleurrijke tuinen vol fuchsia’s en palmbomen. Aan het einde van de dag wordt u naar uw hotel in de buurt van Cork gebracht, waar u een nacht verblijft.
Reisafstand ca. 40 km

DAG 2: SCHIEREILAND DINGLE
Na het ontbijt vertrekt u naar Dingle, om het schiereiland te ontdekken. Dit gebied staat bekend om zijn schilderachtige kustweg die een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan biedt. Via Slea Head rijden we een spectaculaire route langs imposante kliffen naar het 9e-eeuwse Gallarus-oratorium. Ook maakt u een stop bij de ruïnes van het Kilmalkedar-klooster. We vervolgen onze reis naar het plaatsje Dingle waar u in de middag vrije tijd heeft. We verblijven de komende twee nachten in de buurt van Killarney.
Reisafstand ca. 230 km

DAG 3: RING OF KERRY
We genieten van de prachtige Ring of Kerry. In het natuurgebied van nationaal park Killarney rijden we via het uitzichtpunt van Ladies View naar Muckross House. De kleurrijke tuinen van dit Victoriaanse herenhuis lopen door tot aan het meer. In het huis zien we de smaakvol ingerichte salon, bibliotheek en eetkamer. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel in de omgeving van Killarney.
Reisafstand ca. 200 km

DAG 4: BURREN & CLIFFS OF MOHER
Het nationale park Burren is een uitgestrekt karsteenlandschap. In het openluchtmuseum bij het kasteel van Bunratty horen we meer over het 19e-eeuwse plattelandsleven. Over de mooie kustweg rijden we naar de spectaculaire Cliffs of Moher: machtige zandsteenrotsen die oprijzen uit de Atlantische Oceaan. Hier heeft u ook de mogelijkheid om het Visitor Centre te bezoeken. Vanaf hier rijden we door naar de regio van Galway, waar we de komende twee nachten verblijven.
Reisafstand ca. 220 km

DAG 5: CONNEMARA
Vandaag bezoekt u het prachtige natuurgebied Connemara, dat gedomineerd wordt door twaalf bergtoppen: de Twelve Bens. In deze regio spreekt met Gaelic, de oud-Ierse taal. Onderweg geniet u van het heuvelachtige landschap, dat gesierd wordt door vele meertjes en beekjes, kleine boerderijen en cottages en schapen in met stenen ommuurde, frisgroene weilanden. U brengt een bezoek aan Kylemore Abbey. Op een adembenemende locatie aan het meer ligt dit neogotische Victoriaanse kasteel. U eindigt de middag weer in Galway, waar u de stad lopend zal verkennen. Vervolgens heeft u hier nog vrije tijd.
Reisafstand ca. 215 km

DAG 6: GALWAY – DUBLIN
Vandaag gaan we naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Hier genieten we van een stadsrondrit. Dublin is een veelzijdige stad, meer dan duizend jaar geleden gesticht, en dankt zijn prachtige gebouwen, brede straten en elegante pleinen aan de 11e eeuw, de gouden eeuw van de hoofdstad. We maken hier een stadstour. U ziet de beroemde Georgische wijk van Dublin, met enkele van de mooiste straten en huizen van Dublin uit de 18e eeuw, bekend om hun kleurrijke deuren. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in de buurt van Dublin, waar we de laatste twee nachten verblijven.
Reisafstand ca. 270 km

DAG 7: DUBLIN
Vandaag hebben we de hele dag om Dublin verder te ontdekken. In de ochtend brengen we een bezoek aan het bekende Trinity College en bekijken we het 9e-eeuwse Book of Kells. De middag is ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

EXTRA: voor de laatste avond kunt u ervoor kiezen om een Ierse avond te beleven met traditionele live muziek en diner (v.a. €42 p.p. incl. vervoer).

 

DAG 8: DUBLIN - AMSTERDAM
In de ochtend is er nog tijd om Dublin te bezoeken. ‘s Middags worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam in de late middag.

PRIJZEN PER PERSOON:

GROEPSGROOTTE      
15 - 19 personen € 2.549    
20 - 25 personen € 2.359    
1-persoonskamer toeslag € 369    
Inschrijfgeld VG-KLM € 98    

INCLUSIEF

  • Lijnvluchten Amsterdam – Cork en Dublin – Amsterdam met KLM.
  • Luchthavenbelastingen en heffingen.
  • Vliegbelasting.
  • Vervoer in een lokale touringcar tijdens het verblijf (max. 8 uur per dag/ tot 18:00 uur).
  • Verblijf in 3- en 4-sterrenhotels in een tweepersoonskamer. Als u alleen reist, dan verblijft u in een eenpersoonskamer.
  • Verzorging is op basis van half pension.
  • Bezoek Muckross’s House.
  • Bezoek Bunratty Castle & Folk Park.
  • Bezoek Cliffs of Moher en Visitor Centre.
  • Bezoek Kylemore Abbey.
  • Bezoek Trinity College en the Book of Kells.
  • Audiosysteem.
  • Toeristenbelasting.
  • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.
  • Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
  • SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht)
  • Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
  • Fooien exclusief housekeeping
  • Reisbegeleiding VG-KLM

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Corrie de Jong    
E-mail: corrie.de.jong@vg-klm.nl     
Telefoon: 06 515 35 614    

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 27 september 10:00 uur, inschrijven voor één of twee personen.

      INSCHRIJVEN

Back to top