U bent hier:

25J: Rondreis Oost Canada - 15 sept

ALGEMEEN
Canada is het land van nieuwkomers, First Nations en heel veel natuurpracht.

ROUTE en REISBESCHRIJVING
DAG 1: AMSTERDAM- TORONTO – NIAGARA FALLS

Reisafstand 125 km / Reisduur 1,5 uur
Op naar Toronto! Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze Nederlandssprekende reisleider en rijden we meteen door naar de wereldberoemde Niagara Falls, op de grens van Canada en de Verenigde Staten. De eerste glimp van de alom bekende watervallen, gehuld in een nevel van opspattend water, is werkelijk adembenemend. U voelt de energie en kracht van de natuur in elke golf en nevel die omhoog stijgt.

Niagara Falls
Onderweg krijgt u al een eerste indruk van dit deel van Canada en rijdt u langs de industriële steden Oakville en Hamilton, door Zuid-Ontario. U komt langs groene velden, boomgaarden, idyllische dorpjes en wijngaarden die zich uitstrekken langs de oevers van Lake Ontario.
Na aankomst in Niagara Falls checken we in bij het hotel en de rest van de dag hebben we ter vrije besteding. De watervallen worden omringd door talloze kermisattracties, restaurants en bars. Ook dat is ‘the Canadian way’.
Als de avond valt, worden de watervallen verlicht door kleurrijke schijnwerpers, wat zorgt voor een magisch schouwspel van licht en water dat de sfeer betoverend maakt.

DAG 2: NIAGARA FALLS – NIAGARA ON LAKE TORONTO
Reisafstand 125 km / Reisduur 1.5 uur
Stelt u het imposante spektakel van de Niagara Falls voor, waar tonnen water in de rivier storten. Dit gaat u vandaag van dichtbij meemaken! We nemen u mee op een ontspannen tour langs dit natuurwonder en u zult de kracht van de watervallen van dichtbij ervaren.

Wereldwonder
De Niagara Falls zijn een wereldwonder dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt vanwege hun adembenemende schoonheid en ongekende kracht. Gelegen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada, zijn deze watervallen een indrukwekkend natuurlijk spektakel dat bestaat uit drie watervallen: de Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. De kracht en majesteit van het neerstortende water zorgen voor een overweldigende ervaring.
Optioneel kunt u een boottocht tot vlak onder de bulderende watervallen maken, of zelfs een helikoptervlucht eroverheen!

Wijnproeven
Daarna verkennen we het sfeervolle Niagaraon-the-Lake, een plek doordrenkt met 19e -eeuwse charme en een trotse gemeenschap. Dit is het hart van het Canades wijngebied! Voordat we terugkeren naar Toronto, maken we een stop bij een wijngaard om enkele wijnen uit Ontario te proeven. Het wordt een dag vol ontdekkingen en genietmomenten!

 

DAG 3: TORONTO
Op dag 3 staat Toronto op het menu! We starten met een ochtend vol ontdekkingen tijdens een boeiende sightseeingtour. We duiken in de kern van de stad, langs de glinsterende wolkenkrabbers van het financiële district, komen langs zowel het oude als nieuwe stadhuis en proeven de sfeer van het uitgaansgebied.

St Lawrence Market
Ook volgen we de smaken van de St Lawrence Market, bewonderen de iconische Flat Iron Building en maken een pitstop bij Queen's Park, waar de indrukwekkende gebouwen van de Ontario Legislative ons begroeten. We kuieren langs de statige gebouwen van de Universiteit van Toronto en duiken in de levendigheid van Chinatown.
Dan passeren we nog het Rogers Centre (voorheen bekend als de Sky Dome) en bewonderen de torenhoge CN Tower van buitenaf. De middag is helemaal van u om te verkennen, te ontspannen of nog meer van Toronto te ontdekken!

DAG 4: TORONTO – HALIBURTON FOREST – HUNTSVILLE

Reisduur 4,5 uur / Reisafstand 350 km
Vandaag laten we de bruisende energie van Toronto achter ons en trekken we richting de kalme en vredige sferen van het Muskokaresortgebied. Ons avontuur leidt ons onder andere naar het betoverende Haliburton Forest & Wildlife Reserve.

Wolf Centre
Hier brengen we een bezoek aan het Wolf Centre. In het Wolf Centre leert u van alles over het leven van de wolven in Haliburton Forest en wellicht ziet u er ook een aantal! Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een wandeling te maken in de omgeving van het Wolf Centre.
Onze eindbestemming voor vandaag is Huntsville, een toeristisch stadje met toegang tot het schilderachtige Lake of Bays, dat maar liefst 160 kilometer aan kustlijn biedt. Bovendien biedt het toegang tot Algonquin Provincial Park. Klaar voor een dag vol natuurlijke pracht en ontdekkingen!?

DAG 5: HUNTSVILLE – ALGONQUIN NP – OTTAWA
Reisafstand 350 km / Reisduur 4.5 uur
Op weg naar Ottawa, de hoofdstad trekken we door het uitgestrekte noordelijke wildernisgebied van Ontario. Onze trip van Huntsville naar het oosten biedt betoverende meren, snelstromende beekjes, weelderige bossen en pittoreske noordelijke steden.

Algonquin Provincial Park
Het hoogtepunt is een rit dwars door Algonquin Provincial Park! Dit immense wildreservaat en bos is een trekpleister voor kampeeravonturiers in de zomer en een explosie van kleur in de herfst. We krijgen de kans om wat relaxte wandelingen te maken en het bezoekerscentrum van het park te bezoeken.

DAG 6: OTTAWA – MONTRÉAL
Reisafstand 200 km / Reisduur 2.5 uur
Deze ochtend staat er een verkenning van de Canadese hoofdstad op de planning! We beginnen met een bezoek aan de National Art Gallery en struinen door het autovrije winkelgebied van Sparks Street. Dan gaan we naar de levendige Byward Market, gevuld met gezellige bars en eetgelegenheden.

IJsbaan
Onze route brengt ons vervolgens langs Rideau Hall, waar de Canadese monarch en gouverneur-generaal wonen. En natuurlijk laten we het Rideau Canal, waar ooit de alternatieve Elfstedentocht plaatsvond, niet links liggen.
Na een korte reis verlaten we het Engelstalige Ontario en betreden we de Franstalige provincie Québec, waar we aankomen in Montréal, de op een na grootste Franstalige stad ter wereld.
Hier treft u een unieke combinatie van de culturele wortels van Canada met een levendige stedelijke sfeer. 

DAG 7: MONTRÉAL
We worden vandaag ondergedompeld in de charme van Montréal met een lokale gids die ons de stad laat zien. Onze ochtend belooft een kleurrijk avontuur langs diverse hoogtepunten! We starten met een verkenning van het financiële district en duiken vervolgens het levendige winkelgebied in. Dan is het tijd voor het Franse kwartier, waar de sfeer u meevoert naar een stukje authentiek Europa in Noord-Amerika.

Maar daar blijft het niet bij! Le Vieux Montréal wacht op ons met zijn geplaveide straatjes en historische charme. En we mogen de Mount Royal ook niet vergeten, met een adembenemend uitzicht over de stad.
Daarnaast werpen we een blik op het Olympische terrein van 1976, een herinnering aan de historische momenten die hier plaatsvonden. En er zijn nog talloze andere pareltjes die we zullen ontdekken tijdens deze stadstour!
En de rest van de dag? Die is helemaal van u om Montréal op eigen tempo te verkennen! U kunt genieten van een heerlijke ‘cuisine’ in de diverse eetgelegenheden, snuffelen in boetiekjes, een bezoek brengen aan musea of gewoonweg verdwalen in de sfeervolle straten van deze kosmopolitische stad.
Denk ook aan een wandeling langs de Saint Lawrence River of aan ontspannen in een van de vele parken. Er zijn legio mogelijkheden om u in deze stad te vermaken!

DAG 8: MONTRÉAL – ST. FÉLICIEN
Reisafstand 550 km / Reisduur 6.5 uur
We beginnen de dag met een route langs de schilderachtige noordkust van de Saint Lawrence-rivier. Vanuit Trois-Rivières zetten we koers naar snelweg 155, die ons door de wildernis van de provincie Québec leidt, langs het indrukwekkende Nationaal Park La Mauricie.

Parque National La Mauricie La Mauricie met uitgestrekte bossen, glinsterende meren en uitzichten die u even de adem benemen. Hier ontvouwt zich een schilderachtig landschap vol met natuurlijke pracht. We maken wat stops bij uitkijkpunten die u laten genieten van weidse vergezichten en wonderlijke flora en fauna; dit park biedt een onvergetelijke ervaring.

Na deze ontdekkingstocht zetten we koers naar onze eindbestemming van de dag: St. Félicien, gelegen aan het Lac Saint-Jean. Deze regio staat bekend om zijn mooie landschappen en een vleugje authentieke Canadese charme.

DAG 9: ST FÉLICIEN - TADOUSSAC
Reisafstand 250 km / Reisduur 3.5
Stel u voor: de rustgevende en minder bekende schoonheid van de 234 kilometer lange Saguenay Fjord, verborgen in het Parc National du Fjord-du Saguenay.

Saguenay-fjord
Dit gebied in de regio Saguenay-Lac-Saint-Jean is een oase van natuurlijke pracht, waar de serene landschappen nog niet overspoeld zijn door grote aantallen toeristen.
Omgeven door ruige bergen, kliffen tot wel 350 meter hoog en weelderige bossen, vormt dit door gletsjers gevormde fjord een uniek landschap.
Opmerkelijk is dat het het enige fjord in Noord-Amerika is dat aan beide zijden bewoond is, met pittoreske dorpjes die als de charmantste van Quebec worden beschouwd.

Zoo Sauvage
In de ochtend hebt u nog tijd om bijvoorbeeld de ‘Zoo Sauvage’ van Saint Félcien te bezoeken (optioneel, bij boeking vast te leggen). De Zoo Sauvage ('Wilde dierentuin) behoort tot de grootste dierentuinen in de provincie Québec. Er leven bijna duizend dieren in een natuurlijke omgeving. In het aparte gedeelte Nature Trail Park kunt u met een trein tussen loslopende dieren rijden. Hierbij draait het vooral om inheemse diersoorten, zoals Canadese lynxen, zwarte beren en bizons.

Historical Village Val Jalbert
U kunt er ook voor kiezen om het op een half uurtje rijden gelegen Historical Village Val Jalbert te bezoeken, een openluchtmuseum van een Canadees stadje in de periode 1901-1927 waarbij u letterlijk terug in de tijd stapt en een goede indruk van die periode krijgt aan de hand van zo'n 50 historische gebouwen. U vindt er ook een schitterende waterval en onder andere een kabelbaan, theatervoorstellingen en een trolleyride.
Halverwege de middag gaan we op verkenning langs het fjord in de regio Saguenay en ons einddoel is het plaatsje Tadoussac.

DAG 10: TADOUSSAC – WALVISEXCURSIE – QUÉBEC
Reisafstand 250 km km / Reisduur 3,5 uur
De ochtend belooft een onvergetelijk avontuur, want vandaag nemen we deel aan een walvisexcursie in Tadoussac! Hier, waar de rivier Saguenay zich vermengt met de machtige St. Lawrence rivier, is de kans groot om walvissen te spotten langs de kust. Het zijn de ondiepe wateren op deze samenvloeiing  van warm en koud water die een overvloed aan voedsel herbergen, wat de perfecte voedingsplaats is voor een scala aan zeeleven.

Beluga’s, bultruggen en blauwe vinvissen
De Saguenay is de thuisbasis van de beluga-walvis, een prachtige witte Arctische bruinvis die hier rondzwemt. Maar dat is nog niet alles! Andere walvissoorten, zoals de vinvis, de bultrug en zelfs de gigantische blauwe vinvis, de grootste ter wereld, zijn ook al gespot in de wateren rond de monding van de Saguenay.

Na dit (soms letterlijk!) spetterende avontuur zetten we 's middags koers richting Québec City, waar we bij aankomst alle tijd hebben om te ontdekken, te proeven en te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft!

DAG 11: QUÉBEC
Welkom in Québec, een schatkist vol geschiedenis en charme, uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De stad is als een magneet voor fotografen, met zijn sfeervolle straten en betoverende architectuur! Vandaag krijgen we onder begeleiding van een lokale gids een rondleiding binnen de eeuwenoude muren van Vieux Québec. Hier, in deze historische wijk, ontvouwt zich een verhaal dat teruggaat tot de begindagen van Canada.
Onze tocht brengt ons naar de Basse-Ville (benedenstad), het hart van historisch Québec, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We doorkruisen het Battlefields Park, waar veldslagen ooit werden uitgevochten en waar nu rust en sereniteit heersen. De imposante Citadel, een symbool van militaire geschiedenis, en het schilderachtige Place Royale staan op het programma. Vergeet niet ook de prachtig versierde stadspoorten van de Haute-Ville (bovenstad) te bewonderen, elk een poort naar een andere tijd.
De rest van de dag staat tot u beschikking om deze sfeervolle stad verder te ontdekken. Elk huis vertelt hier een verhaal, elk plein ademt de geest van Nieuw Frankrijk uit. Wandel door de straten, geniet van heerlijke maaltijden in charmante restaurants, bewonder de kunst in lokale galerijen of slenter gewoon door de stad en proef de rijke historie die hier in de lucht hangt. De middag is helemaal van u om te genieten van alles wat deze stad te bieden heeft!

DAG 12: QUÉBEC – MONTRÉAL – AMSTERDAM
Reisafstand 275 km / Reisduur 3.5 uur
Aan het einde van de dag vliegen we alweer terug naar Nederland vanaf het internationale vliegveld van Montréal. U hebt nog een vrije ochtend totdat de bus vertrekt, we zijn nog even onderweg!

En dan… ‘sit back and relax’, laat alle mooie beelden van u reis weer even de revue passeren en geniet terwijl je terugdenkt aan alles wat je de afgelopen tijd beleefd hebt. Probeer ook even te slapen, morgen land u weer op Nederlandse bodem.

DAG 13: AMSTERDAM
Welkom thuis, geniet u nog even na?

PRIJZEN PER PERSOON

GROEPSGROOTTE INCL.
KLM VLUCHT
LAND
ARRANGEMENT
 
16–19 personen € 4.390 € 3.595  
20-24 personen € 3.795 € 3.055  
25-26 personen € 3.455 € 2.695  
1-persoonskamer toeslag € 895    
Inschrijfgeld VG-KLM € 180    

 INCLUSIEF

  • KLM- Vlucht Amsterdam - Toronto en Montréal – Amsterdam
  • Ruimbagage en belastingen en heffingen
  • 11 overnachtingen in comfortabele toeristenklassehotels
  • Verzorging op basis van logies met ontbijt
  • Bezoek aan de Niagara Falls
  • Bezoek aan Niagara-on-the-Lake inclusief wijnproeverij
  • Stadstours in Toronto, Ottawa, Montréal en Québec
  • Bezoek aan Haliburton Wildlife Reserve en Wolf Centre
  • Bezoek aan Algonquin Provincial Park
  • Stop bij La Mauricie National Park
  • Walvisspot-boottocht op de Saguenay-fjord bij Tadoussac
  • Entreegelden volgens programma
  • Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12
  • Fooien behalve z.g. kussengeld
  • Reisbegeleider VG-KLM
  • 35,- reserveringskosten

MEER INFORMATIE
Het volledige programma kunt u HIER downloaden.
Indien u meer over deze reis wilt weten kunt u contact opnemen met de VG-KLM Reisbegeleider:

Cees de Vos  
E-mail cees.de.vos@vg-klm.nl
telefoon 06 515 35 835

INSCHRIJVEN
U kunt, vanaf 25 oktober - 10 uur,  inschrijven voor één of twee personen.

       INSCHRIJVEN CANADA

Back to top